Miért lehet véres a wc papir szekeles utan? 17, fiú
Figyelt kérdés
17 éves fiu vagyok. Körülbelül 2 hete van ez a dolog. Eddig fájt a nyomás közben is, de az elmúlt. Most az a dolog áll fent, hogy elvégzem a dolgom és utána érzek kellemetlen érzést ott lent és kicsi vér is van a papíron. Kb fél éve nem sportolok aktívan, hanem csak napi 7km-t tekerek esténként. Étkezésem nem a legváltozatosabb, vízfogyasztásom se egetrengető. Eddig még nem mondtam szüleimnek, mert kellemetlennek érzem a dolgot nagyon. Esetleg segíteni tudna valaki?2022. júl. 27. 19:11
1/11 anonim válasza:
Aranyér, végbélrepedés. Bármi lehet.
2/11 A kérdező kommentje:
#1 van bármilyen papír nélkül kapható kenőcs, gyógyszer ezen problémákra? :)
2022. júl. 27. 19:16
3/11 anonim válasza:
Szerintem belső aranyér lesz.
Sajnos van ilyen fiatalon is. Főleg ha sokat ülsz. Kicsit több rost kellene, valamint figyelni a folyadékra, hogy meglegyen a napi bevitel.
4/11 A kérdező kommentje:
Sokat ülök. Kb napi 3 órát gépezek esténként. Változna a dolog ha többet mozognék?
2022. júl. 27. 19:21
5/11 anonim válasza:
Gyógyszertárban elmondod a problémád ők nagyon szívesen segítenek biztos. Ha nem használ a kenőcs akkor nyilván az orvos ne maradjon ki. Egyébként reparon kenőcs aranyérre való. (1es voltam)
6/11 anonim válasza:
Igyál többet, egyél sok zöldséget/gyümölcsöt, és mozogj, de ennek a biciklizés megfelel. Magától rendeződni fog.
7/11 anonim válasza:
Ilyenkor aktív mozgás nem ajánlott. Kímélni kell, mert súlyosbodhat a tünet.
Majd ha elmúlik akkor kellene esetleg mozogni, de a rostra is figyelni kell.
8/11 A kérdező kommentje:
Okés, úgy lesz. Kb milyen mennyiségben? Gondolok itt iylenre, hogy napi 10 kis koktél paradicsom étkezéssel vegyesen, 3 barack... Stb
Köszönöm a válaszokat! :)
2022. júl. 27. 19:36
9/11 A kérdező kommentje:
Érezhetem már ma a különbséget? Tegnap sok zöldséget és gyümölcsöt ettem + sok vizet ittam kb 2l
2022. júl. 28. 15:32
10/11 Zet500 válasza:
Nekem is ezek a tünetek vannak de én még fiatalabb is vagyok.
Nem mozgok sokat kb egész nap ülök. Az étrendem se túl változatos gyümölcsöt zöldséget alig eszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!