Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lipomat el lehet tavolitani?

Lipomat el lehet tavolitani?

Figyelt kérdés
Van tobb is. Borsoszem, vagy babszem nagysagu. Nem zavar. A hasamon van egy 4x3 cm ami zavar. Sebesz szepen kimuti? Lesz heg? Vagy el tudjak valahogy tuntetni? Volt ilyen valakinek?

2022. júl. 2. 19:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igen, el lehet!

Sebész megoldja!

2022. júl. 2. 19:04
 2/11 A kérdező kommentje:

Ez zsircsomo. Leszivni nem lehet? Mert ha csunya a heg, latszani fog bikiniben

.

2022. júl. 2. 19:28
 3/11 anonim ***** válasza:

Leszívni nem lehet, a zsírszövet nem olyan folyós, egynemű valami, mint a bolti disznózsír. Az sem zsírszövet, hanem az abból kisütött zsiradék.

Ott lesz a heg, de még mindig sokkal szebb mint egy nagy púp.

2022. júl. 2. 19:36
 4/11 anonim ***** válasza:
Sebészet: helyi érzéstelenítésben megoldják.
2022. júl. 2. 19:38
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha több van,valószinű hogy csak mindig 1 et távolítanak el.

Idővel a nagyobb vágási heg is eltűnik. A tokját is el kell távolítani,mert különben újból aktiválja magát .

2022. júl. 2. 19:55
 6/11 A kérdező kommentje:
Van tokja? Az is zsirszovet? Miert vagyok erre hajlamos? Edesapamnak nem vt. Anyumnak igen. Tole orokoltem.
2022. júl. 2. 19:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy lipoma, lehet steatocystoma is. Annak a tartalma sötét sárga, félfolyékony, de a tokját annak is el kell távolítani.
2022. júl. 2. 20:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Atheroma-val is esetleg összekeverhető, ami a faggyúmirigy váladékának felszaporodása a bőr alatt.
2022. júl. 2. 20:06
 9/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Először is az, hogy lipoma az biztos, orvos mondta, vagy csak te gondolod? Van ahol többet is távolítanak el egyszerre. Vizsgálatokkal meg lehet mondani, hogy milyen az érintettség, van-e tokja vagy ilyesmi, azt meg kell csináltatni, ha nem egyértelmű.
2022. júl. 2. 21:28
 10/11 A kérdező kommentje:
A pocakomon van. Vagyis a hasamon ket mell kozott kozepen, kb 10 cm lejjebb. Igen mutattam mar egyszer, akkor mondta az orvos. Azt mondta, hogy dontsem el, hogy a lipoma vagy a heg zavar jobban. Heget nem akartam, de most nott valamit, s gobdoltam hogy van valami mas mod is a vagason kivul.
2022. júl. 2. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!