Hasmenés-szerű emésztés?
Sziasztok,
24 éves fiú vagyok.
Tegnap óta puffadok, feszít, alhasi diszkomfortérzésem van, mocorog a hasam. Kb 4-5 óránként kell wc-re mennem (éjszaka is), de a diszkomfort érzés állandó. Nem teljesen olyan, mint a hasmenés, mert mint írtam, ritkábban is kell, illetve nem olyan érzés, hogy valami mindenáron ürülni akar, aztán jönne a megkönnyebbülés érzés. Inkább olyan, mintha most ilyen lenne az "alap" emésztésem. A széklet híg, de nem teljesen, kb. sár állagú, és elég sötét barna (de nem fekete). Ma reggel már mintha enyhe hányingert is érzenék.
Vettem be Normaflore-t, de nem segített.
Munkahelyemen friss vérvizsgálat és hasi ultrahang nem mutatott eltérést. Refluxom miatt 1 hónapja voltam gyomortükrözésem, az rekeszsérvet mutatt ki, meg gyulladást, de egyéb eltérést nem. 1 éve volt vastagbéltükrözésem, teljesen negatív (de 5 évvel ezelőtt colitis chronica aspecifica minoris gradus-t állapítottak meg).
Post covid tünet lehet? Még nincs 3 hónapja hogy koronavírusos voltam, de be vagyok oltva 3x, és a fertőzés alatt nem volt semmi hasi panaszom.
Ma megyek az orvoshoz, csak addig is tudni szeretnék legalább lehetőségeket.
Mégis mi okozhatja? Nagyon meg vagyok ijedve.
Köszönöm szépen a válaszokat!
24, F

Már 3 napja tart, és teljesen változatlan. Van, hogy 1 óránként kell 1x menni wc-re, de van, hogy fél napig egyszer se. Ellenben mindig pépes, de nem teljesen híg.
A háziorvos szerint már minimum javulnia kellett volna. Biztos, hogy gyulladás, csak nem tudni, hogy fertőzéstől (valószínűtlen) vagy krónikus... :(

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!