MigrénAura növelheti az agyverzés kockázatát esetleg más betegség kialakulását?
Üdvözletem gondoltam írok egy levelet ezzel az ugynevezett MigrénAurás látászavar betegséggel kapcsolatosan, lassan 10 éve szenvedek ebbe a roham betegségbe de még mindig keresem a megfelelő nyugtató választ de nem igazan kaptam. Mitől alakulhat ki és ez halálos lehet? Félek nagyon az agyvérzéstől , hogy ez megnővelheti a valoszínűségét ezekre a kérdesekre meg mindig keresem a választ. Bárki aki szenved ebbe a betegségbe az mérem jelezze nekem: elérhetőségeim: www.facebook.com/Rolliofficial
Instagram: Krewellarolli
Sajnos a migrén duplájára növeli a stroke kockázatát.
Erről itt tudsz részletesen olvasni:
Egyébként google 1. találata a migrain és stroke keresőszavakra.
"you have a very slightly higher risk of stroke"
Minimálisan növeli, nem pedig a duplájára!
"If you have migraine with aura, you're about twice as likely to have an ischaemic stroke in your lifetime, compared to those without migraine."
Olvass tovább, ne csak az első sort. A fenti mondat már azt jelenti, hogy kétszer akkora esélyed van, az már eléggé dupla.
Akár mindkét mondat lehet igaz. Ha alapból 1% esélyed van, annak a duplája a 2%. De ez csak 1 százalékponttal magasabb, ami nem túl sok. Talán ez a magyarázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!