Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Egy pedagógus mit tud tenni...

Egy pedagógus mit tud tenni ha egy tanítványának pánikrohama lenne ?

Figyelt kérdés

Fél éve diagnosztizálták nállam a pánikbetegséget, nem adtak rá gyógyszert pedig jó lenne. Egy héten minimum egyszer van pánikrohamom, de van hogy háromszor. Ilyenkor légszomjam van, pulzusom az egekben, remegek és jéghideg vagyok, elhomyályosul a látásom és a hallásom tompul. Sokszor csak úgy semmi előjel nélkül megjelenik egy-egy pánikroham. A kérdésem az lenne, hogy ha szólnék egy pedagógusnak hogy pánikrohamom van ő miben tudna segíteni ? Nem arról van szó, hogy egyedül nem tudnám megoldani, mert ilyenkor örülök hogy békén hagynak, kiülnék a szabadlevegőre és megnyugodnék. De ez is 10 perc ha gyors vagyok. Viszont volt már olyan hogy ájulásig fajult a rohamom, ezért lenne jó ha tudnának segíteni, ha netán elájulnék.

Köszönöm a gyors válaszokat.

16/L

2022. máj. 26. 12:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hasonló esetekben a legbölcsebb, ha a pedagógusnak azt is elmondod, hogy mi olyankor a teendő.
2022. máj. 26. 12:36
 2/6 anonim ***** válasza:
75%

Az én régi iskolákban van egy fiú, akinek szintén pánikrohamai vannak, olyan gyakran fordult elő, hogy végül kénytelen otthonról tanulni. A pedagógusokat legalábbis a tanítóat felkészítik az ilyen helyzetekre is. Bár én csak egy éve járok erre a szakra de fontosnak tartják hogy minden váratlan helyzetre jól reagáljunk. A szülőnek és a pedagógusnak muszáj megbeszelniük ezt a helyzetet, hogy helyesen tudjanak lépni az ügyben. Fontos hogy beszélj te is az osztályfőnököddel vagy valamelyik tanárral,akiben megbízol.

Kivizsgálták, hogy mi okozza a pánikrohamot?

Nálunk a fiúnak kifejezetten az iskolától alakult ki.

2022. máj. 26. 12:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Anyukad beszeljen az osztalyfonokkel es mutassa be az orvosi papirokat is, akkor komolyan fogjak venni remelhetoleg..
2022. máj. 26. 12:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem előre mondd elé az osztályfőnöködnek, és kérd meg, hogy tájékoztassa erről a többi tanárodat is, hogy tudják rólad, ne ott lepődjenek meg. Így akkor fel is tudnak készülni.
2022. máj. 26. 12:45
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, a tanárokkal beszélni fogunk.

#2-nak, nekem hirtelen jött az életbe sok stressz és idegesség. Valahogy nem tudtam egyszerre kezelni és a sterssz ezt váltotta ki. Az iskolámbat kifelyezetten szeretem.

2022. máj. 26. 12:53
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Előre beszélj velük, ne pedig csak hirtelen jelentsd be, hogy tanárnő, pánikrohamom van, mert akkor 99%, hogy nem fog helyesen reagálni.

Mondd el nekik, hogy mi a teendő (kísérjen ki a szabad levegőre, vagy fogja a kezed, vagy bármi, ami neked segít), és akkor van esélyed.

2022. máj. 26. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!