Körülbelül 8 hónapja nagyon kellemetlen teltségérzetet és hányingert érzek étkezés után órákig, minden kivizsgálás negatív. Mit tegyek? (Bővebben lent)
Voltam ultrahangon és gyomortükrözésen a gasztroenterológián, az orvos nem talált semmit, annyit mondott, hogy a részükről minden rendben. Esetleg szerinte lehet valami ételallergia, de azt nem hiszem, mert teljesen független attól, hogy mit eszek.
De mégis fennáll ez a nagyon kellemetlen feszülő, teltségérzet evés után órákig, valamikor hányinger is. A közérzetemet is nagyon lerontja, olyankor nem tudok érdemben foglalkozni semmivel.
Amennyire utána tudtam olvasni, a tüneteim megegyeznek a dyspepsiával és a helycobacter pylori fertőzéssel.
Ami még fura, hogy úgymond hullámokban jelentkeznek a tünetek, van amikor például 2 hétig semmi bajom, aztán 1 hétig rosszul vagyok utána esetleg megint jobb egy ideig.
Mit tudnék még tenni?
Minden választ köszönök!
Diétázhatsz
2-3 hetes periódusokkal
Először mindent elhagysz, ami allergén lehet (tej, tojás, hüvelyesek, glutén, magok, hús, banán, alkohol, cukor, édesség elhagyni)
Kezdesz egy krumpli, rizs, zöldség, víz diétát 3 hétig, ha tapasztalsz tüneteket, akkor nem allergiád van.
Ha nem tapasztalsz tüneteket, akkor bevezeted a kihagyott dolgok egyikét és újabb 2-3 hétig figyeled magad.
Ha allergia, akkor ki fog derülni legkésőbb mire a végére érsz a listának.
Célszerű a bevezetést a következő sorrendben:
1. 3 hét krumpli, rizs, zöldségek (zeller nem)
2. 3 hét + csirke/pulyka
3. 3 hét + sertés/marha
4. + hüvelyesek
5. + tojás
6. + magvak
7. + glutén
De ha biztosra akarsz menni, akkor egy dietetikushoz kéne elmenni
Egyébként Helicobacterre otthon is tudsz tesztelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!