Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Légúti megbetegedéssel (láz,to...

Légúti megbetegedéssel (láz,torokgyulladas) belehet menni a háziorvoshoz, vagy telefonálni kell?

Figyelt kérdés
Covid óta nem voltam beteg azért nem tudom hogy most be lehet e menni vagy még mindig csak telefonon "vizsgálnak" meg?

2022. máj. 9. 10:24
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

Egyebkent se lehet mar csak ugy odamenni, idopontot kell kerni.

Legalabbis nalunk igy van mar covid ota, de igy is fog maradni szerintem orokre :D

2022. máj. 9. 10:33
 2/6 A kérdező kommentje:

Nálunk be lehet menni időpont nélkül is azt tudom

Csak azt nem tudom hogy ha köhögés, láz, torom- mandula gyulladás van akkor el lehet e menni

Vagy telefonaljak csak be?

Jó lenne ha megvizsgálna mert 1 hete fáj már és rosszabb

2022. máj. 9. 10:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk betegen még mindig nem engednek be sajnos, telefonon "diagnosztizálnak" a beteg által elmondottak alapján - így történhetett meg, hogy a soha nem panaszkodó édesapámnál egy kialakulóban lévő tüdőgyulladást elintéztek azzal, hogy "vegyen be Algopyrint és pihenjen".

Nem vizsgálták meg ugye, ő meg nem állt neki a telefonban ecsetelni, mennyire rosszul van. Napokkal később mi telefonáltunk vissza kicsit erélyesebben, hogy azért talán a magas lázzal és köhögéssel kellene valamit csinálni. :( (Az orvost annyi érdekelte, hogy nem covid, tovább semmi.)

Szerintem ez már nem is fog változni; az orvosoknak nagyon megtetszett, hogy nem kell betegekkel találkozni. Így sokkal kényelmesebb nekik...

2022. máj. 9. 10:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A legegyszerűbb lenne megkérdezni a háziorvosod, mialatt itt várod a választ :-) Orvosfüggő a dolog, mi csak általános infókat fogunk tudni írni, azt nem, hogy a te orvosodnál konkrétan hogy működik.

Az én háziorvosomhoz telefonon kell bejelentkezni lázas, felsőlégúti betegség esetén és megmondja, hogy adott nap hány órára menj be. Tipikusan rendelési idő vége előtt nem sokkal, mikor már relatíve kevesen vannak a váróban.

2022. máj. 9. 10:41
 5/6 A kérdező kommentje:

Délután rendel

Meg nem akartam feleslegesen telefonalgatni főleg hogy nincs hangom

2022. máj. 9. 10:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor felhívom, hogy be lehet e menni.
2022. máj. 9. 10:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!