Ez előfordult már mással is?
Januárban lebetegedtem, fájt a torkom, köhögtem meg volt egy minimális (37.1-2) hőemelkedésem az első este.
Aztán 1 napig itthon voltam vele de mivel felszolgálóként dolgozom egy elég pörgős étteremben sajna nem tudtam sokat pihenni így amikor a hőemelkedés elmúlt vissza mentem dolgozni. Rá egy hétre belázasodtam, az megint egy este volt csak és ugyan úgy köhögtem meg fújtam az orrom, fájt a torkom.
Eltelt azóta 3 hónap és 4 nappal ezelőtt megint minimális hőemelkedésem volt egy napig, meg kapart a torkom, azóta megint az orrfújás/dugulás meg a köhögés van.
Lehetséges, hogy abból maradhatott vissza valami mert nem pihentem vele? Vagy csak megint benyelhettem valamit?
(A munkahelyemen 3 kollégám dolgozik torokfájással meg náthával.)
Nagyszerű.
Egymást és a vendégeket fertőzitek újra és újra.
Maszkban dolgozunk egyébként. Másrészről pedig a kérdésem nem erre tért ki.
És három: ha vendéglátásban dolgozol akkor tisztában vagy vele, hogy nincs táppénz és nagyon max 2 napot enged a főnökség egy megfázással és lázzal pihenni.
Tehát mivel a kérdésemre nem adtál választ Kedves, várom a további normális hozzászólókat. Szervusz!
Hogy-hogy a felszolgálónak nincs táppénz?
A munkaadó nem fizet utánatok járulékot? Törvénytelen.
Vagy fizesd be magadnak Te.
Jólvan Dr.Bubó akkor elmagyarázom.
(De csak mert figyelembe veszem, hogy ezek szerint akkor egy darab vendéglátóst sem ismersz.)
Tehát ez úgy működik 85%-ban, hogyha nem haldokolsz, az egyenlő azzal, hogy el tudod végezni a munkádat. Namost. Ilyenkor kettő darab választási lehetőséged van a munkaerő hiányra tekintettel: 1. Követeled a tp-t és márpedig akkor is otthon maradsz mekegni egy kis lázzal meg orrfújással, cserébe másnaptól nem kell azon aggódnod meddig kell otthon maradni mert úgy meneszt a gerinctelen főnök a munkahelyedről, hogy a lábad nem éri a földet.
2. Bemész dolgozni mert ismered az 1. pontban említett tényeket, szóval befogod a szád és száz féle fertőtlenítővel dupla maszkban inkább megfulladsz te, hogy a vendégnek ne add át a nyavalyádat.
(Hidd el, egy visszatérő vendégünk életének a kárára sem ment még.)
Dr. Bubó az...!
Neveletlen otromba!
6/7
Semmi más bajom nincs egyébként.
Gyerekkorom óta mindentől amit benyelek hőemelkedésem van. Valószínűleg vmi vírus lesz mert a férjem is állandóan akkor fájlalja a torkát meg köhécsel amikor nálam is vannak ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!