Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Márványos bőr? Mi lehet az oka?

Márványos bőr? Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Fehéres lilás foltok a karomon, lábamon, de inkább talán fehéres pöttyök formájában észrevehető..

Másnak volt már ilyen?

2022. máj. 4. 18:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Leirásod nagyban megkönnyiti, hogy el se tudjuk képzelni hogyan is nézhet ki?
2022. máj. 4. 18:28
 2/5 A kérdező kommentje:
Aki tudja mi a márványos bőr, az tudja hogyan néz ki. Ennel jobban nem tudom elmagyarázni.
2022. máj. 4. 19:51
 3/5 Cubina ***** válasza:

Ha csak mostanában jelentkezett a gond, nagyon sok betegség tünete lehet. Most olvastam hogy orvoshoz kell menni vele, hogy kiderítsék az okot minél előbb, nagyon sokat felsoroltak.

Általában babáknál, kisgyerekeknél fordul elő (de az nem olyan októl van, mint a felnőtteké), emlékszem hogy nekem is volt pici koromban, mindig nézegettem, hogy mi az a furcsa mintázat a lábamon, karomon.

2022. máj. 9. 09:41
 4/5 A kérdező kommentje:
#3 hol olvastad? Én akármit keresek a neten, nem ismeri fel azt, hogy márványos bőr és semmit nem dob ki rá vagy csak valami hülyeséget..
2022. máj. 9. 11:23
 5/5 Cubina ***** válasza:

Angol nyelvű oldalon találtam rá. Mindig ott van a mintázat, vagy csak hidegre jön elő? Ha csak hidegre, akkor azzal nincs mit tenni, magától elmúlik. Livedo reticularisnak hívják. Ezt találtam még az oldalon:

A Livedo reticularis foltos, hálós érmintázatból áll, amely a bőr csipkeszerű lilás elszíneződéseként jelenik meg. Az elszíneződést a venulák duzzanata okozza, ami a kapillárisok kis vérrögök általi elzáródása miatt következik be,

A Livedo reticularisról azt gondolják, hogy az érgörcsök vagy a bőrfelület közelében lévő keringési rendellenességek okozzák. ... Lehet a hidegtől is, de az az átmelegedéstől elmúlik . Viszont egy súlyos alapbetegség, például érrendszeri betegség tünete is lehet. Ha nem múlik el, mindenképp orvoshoz kell menni.

2022. máj. 9. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!