Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogy lehet negatív a covid...

Hogy lehet negatív a covid tesztem ha olyan tüneteim vannak?

Figyelt kérdés
Első nap enyhe száraz köhögés. Második nap dúrva köhögés levertség. A harmadik napot végig aludtam mert olyan szinten fájt a testem hogy csak akkor nem éreztem rosszul magam ha nem voltam ébren. Ma negyedik napon pedig olyan torokfájással keltem hogy nyelni sem bírok viszont a testem többi része meg már nem fáj. A köhögés meg maradt és jó mély.

2022. ápr. 30. 07:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy milyen teszt, van amelyik nem mutatja ki minden esetben, plusz van amikor csak a negyedik-ötödig napon lesz pozitív a teszt.
2022. ápr. 30. 08:03
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Hozzátenném még, hogy nemcsak Covid lehet, hanem influenza, vagy influenzaszerű más vírusos megbetegedés is.
2022. ápr. 30. 08:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Milyen teszt? Menj el megint tesztelni, sok ismerősöm volt akinek csak a második tesztje lett pozitív, otthoni teszt még rosszabb..
2022. ápr. 30. 08:04
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha a pcr negativ, akkor nem covid. Ha a gyorsteszt, attol meg lehet az.
2022. ápr. 30. 08:09
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsteszt nekem is negatív volt, rá 3 napra a PCR pozitív.
2022. ápr. 30. 08:34
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

1. Hibás volt a teszt

2. Nem csak a Covid okozhat ilyen tüneteket.

2022. ápr. 30. 08:38
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és mint írták, némely gyorsteszt csak pár nap után mutatja ki a fertőzést.

(6. voltam)

2022. ápr. 30. 08:39
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Az is lehet, hogy nem covid... én kb. minden nyavalyával így érzem magam.

Más vírusok is léteznek még mindig.

2022. ápr. 30. 08:39
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, azért, mert a tesztek sem 100%-ig megbízhatóak, főleg a fertőzés első napjaiban. Nagyon nem mindegy az sem, hogy milyen tesztről van szó. Az otthoni gyorstesztek simán tévedhetnek, 90% körül van a hatéknyságuk. Nekem 3 negatív gyorstesztem lett, miközben COVID-os voltam. A "hivatalos" antigén gyorstesztek már jóval megbízhatóbbak, 95% felett van a megbízhatóságuk, viszont a fertőzés első napjaiban még azért tévedhetnek. A tüneteket mutató fertőzés esetén extrém ritkán tévednek. A PCR tesztek meg egy-két ritka kivételtől eltekintve mindig kimutatják a fertőzést.

Nem véletlen, hogy COVID-gyanú eseténa negatív gyorstesztet PCR teszttel is meg kell erősíteni.

A kérdés, hogy neked melyik volt?

Illetőleg: ami tüneteket felsoroltál, az még jópár másik fertőzésnek is lehet a tünete. Hogy mást ne mondjak, egy erősebb influenza is pont ilyen tüneteket mutat. Eért is szemét dolog a COVID, mert pusztán tünetek alapján nem mindig lehet behatárolni.

2022. ápr. 30. 08:40
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Két dolog lehetséges:

1. Lehet, hogy álnegatív lett a teszt

2. Elképzelhető az is, hogy nem vagy covidos.

Érdemes újra elmenni tesztre, (az első válaszolóval egyetértek, van olyan teszt, ami csak később mutatja ki).

2022. ápr. 30. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!