Lehet trombózis? 1 hónapja szedem a fogamzásgátlót, az elmúlt két napban mindkét lábam fájt most már csak a bal térdem, ha mozgatom. Nincs bedagadva vagy elszíneződve.
tipikusan a térdhajlatban szokott fájni, amikor lépsz az adott lábaddal, ha trombózisod van.
Milyen fogamzásátlót szedsz?
Volt teljes trombofília paneled nézve a Leiden mutáció és az általános vérvétel mellett?
(Leiden kb 20-30 ezer Ft
A sima vérvételt kiírja a házi orvos
Tombofília panel 85-100 ezer Ft)
A Symicia sajnos az egyik legmagasabb trombózis (VTE) rizikóval járó fogamzásgátló.
Ez van az alkalmazási előírásban:
"A levonorgesztrelt, norgesztimátot vagy noretiszteront tartalmazó készítmények alkalmazása jár a VTE legalacsonyabb kockázatával. Más készítmények, mint például a Symicia alkalmazása esetén ez a kockázat akár kétszeres is lehet (...) Becslések szerint drospirenont tartalmazó kombinált hormonális fogamzásgátlót alkalmazó 10 000 nő közül 9-12 nőnél alakul ki VTE egy egyéves időszak alatt; míg a levonorgesztrelt tartalmazó kombinált hormonális fogamzásgátlót szedő nők közül körülbelül 6 nőnél történik ilyen."
Nem kizárt a trombózis, hívd fel az orvosod vagy a mentőket mindenképpen.
Befejezem a fogamzásgátlót. A 22. szemet 4 napja vettem be. Ha mégsem trombózis akkor meddig jelentkezhet ez a mellékhatás?
Felhivtam az orvosom azt mondta mivel nincs bedagadva a lábam és nem éles a fájdalom, nem valószínű, hogy az. De annyira félek, hogy mégis az. Most nem tudok kórházba menni van egy 10 hónapos kisfiam.
Elírtam bocsánat 21. szemet….
És ha behajlítom akkor fáj.
És a terhesség meg a gyerekágy alatt is végig rettegtél, hogy majd trombózist kapsz, vagy csak a fogamzásgátló mellett hülyültél meg?
Ugye tudod, hogy a terhesség és a gyermekágyas időszak sokkal jelentősebb rizikóval jár, mint a fogamzásgátló szedés...
Ha nincs bedagadva, akkor nincs trombózisod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!