Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogy kezeljem a korpás fejbőrö...

Hogy kezeljem a korpás fejbőrömet ha semmi nem segített eddig?

Figyelt kérdés
Seborrheat mondott a bőrgyógyász és fel írt samponokat de egyik sem segített, lassan 3 éve van jelen, ugyanúgy nagy darabkákban maradt a korpa és sokszor nehéz leszedni, mert így rátapad, van amikor egész este ráztam a fejem és egyre több lett rajta. Próbáltam Dercos sampont (ez néha segít de nem teljesen), naturland kénes sampont, olcsóbb anti korpás samponokat, head n shoulders 72 órás sampont, de kb egyik sem hatott, valamelyik egy ideig nyugtatta és kevesebb korpa volt de utána minta mi sem változott volna. Elegem van ebből, emiatt nem szeretem a hajamat, nagyon szenvedés pedig nem is hosszú...Rövidebb frizura mennyivel segítené a szenvedést hajmosáskor? Csak mert most hiába rövid de amikor korpás akkor lejjebb megy a hajra a korpa és a hosszabb szálakon is meglátszik. Gondoltam pixie frizurára, mert most már tök mind1 a hajamnak annyi, így legalább olyan frizurám lenne amivel nem kellene ennyit szenvedni és talán nyugodtabb is lennék, mert ha rövid akkor max beállítani kellene de legalább hamarabb letudnám a mosást, szárítást és könnyebben hozzáférnék a fejbőrhöz. A szemöldökömnél is korpás meg viszket, nyakamon hátul egy ponton mintha bőrkitüremkedés lenne és viszket de állítólag nem látszik, homlokomon szintén korpa hullik. Néha már sírok emiatt, és úgy néz ki tényleg gyógyíthatatlan...Van Budapesten olyan szakrendelő vagy fodrászat ahol ennek a kezelésével foglalkoznak? Mert ha van simán ráfizetnék csak legyen eredményes gyógyulása...valaki aki hasonlóban van és kigyógyult mondana ötleteket? :(...

2022. ápr. 10. 20:20
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
amúgy tényleg nagy stresszben vagyok régóta de még ez a korpa is rátesz arra
2022. ápr. 10. 21:04
 12/22 A kérdező kommentje:

9.lehet nem olvastad el teljesen de leírom újra Kénes dolgokat használj, a kénes sampon Naturland Pl.

Nézz utána mik vannak.

---

Próbáltam Dercos sampont (ez néha segít de nem teljesen), naturland kénes sampont, olcsóbb anti korpás samponokat, head n shoulders 72 órás sampont, de kb egyik sem hatott, valamelyik egy ideig nyugtatta és kevesebb korpa volt de utána minta mi sem változott volna.

DE köszi az ötleteket, a hévizes nem megoldható mivel épp hogy 3 órás út lenne..annyit nem vállalok be.

2022. ápr. 10. 21:06
 13/22 anonim ***** válasza:
Akkor írtad őket amíg én írtam, így utólag olvastam csak hogy a kénes csípte a szemedet.
2022. ápr. 10. 21:08
 14/22 A kérdező kommentje:
13.A megjegyzésben vannak a kérdés alatti szövegben.
2022. ápr. 10. 21:10
 15/22 anonim ***** válasza:

Jajj, tudtam hogy van még valami (2-9 vagyok)

A NAPSÜTÉS 🌞!!!!

Napoztasd a szemöldököd és ahol csak tudod! Ez tüneti kezelés de 100% biztos!

2022. ápr. 10. 21:10
 16/22 anonim ***** válasza:

Ennyit a bőrgyógyászat tudományáról (amit az orvosod mondott).

Sokak szerint a szőrtüszőkben élő és a faggyúból táplálkozó demodex szőrtüsző atka jelenlétére vezetik vissza, ami állítólag az emberek 85 %-ánál jelen van, kimutatható, de nem mindenkinél okozza a leírt tüneteket. Mindenesetre a szemöldök és a homlok viszketése, hámlása is egyértelműen erre utal. Nekem a mások által javasolt samponok egyike sem vált be. Mindenesetre ezek a samponok tartalmaznak ként vagy szelént, mindkettő képes beépülni a rovarok (hiszen az atkák is azok) kitinvázába és ezzel elpusztítják őket. Akinek használ, annak szerencséje van vagy nem olyan kiterjedt a fertőzés. Nekem egy dolog segít: ha naponta vagy kétnaponta áttörlöm az arc érintett területeit 70%-os alkohollal ill. a fejbőrőmet átmasszírozom az alkohollal (mint rovarölő szerrel, kb. kiskanálnyi).

Másik elmélet szerint egy mikroszkópos gomba okozza, legalább is ennek a jelenlétét is kimutatták. Annyi biztos, hogy a gombák vázát is kitin alkotja, tehát az említett samponok az ellen is hatásosak.

2022. ápr. 10. 21:13
 17/22 A kérdező kommentje:
13.Már a megjegyzésben is említettem hogy használtam naturland kéneset de nem segített.:) nem csak akkor amikor épp írtál
2022. ápr. 10. 21:16
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket, a rövidebb hajról mit gondoltok? Segíthet valamennyire? Mármint nem ilyen váll alattiról beszélek hanem pixie stílusú rövidkéről? Gondolom hogy nem lesz változás a korpával de hogy hamarabb végeznék a mosással egyebekkel és nem lesz bennem ekkora stressz a hajam miatt?
2022. ápr. 10. 21:21
 19/22 anonim ***** válasza:

Kérdező, ne bonyolitsd!

Olvastam a bevezetőben hogy nem használt. A naturlandra gondolok.

Viszont gondoltam hogy leírom hogy az általam ismert 2 nőnek AZ hasznalt.

KÉSŐBB olvastam hogy AZ csípte a szemedet.

Innentől fogva viszont valóban azt gondolom hogy akkor az számodra veszélyes, tehát nem javaslom.

Ettől függetlenül a Naturland kénes sampon hatásosnak bizonyult ismeretségi körben.

2022. ápr. 10. 21:24
 20/22 A kérdező kommentje:
19.itt te bonyolítod..O_O rendben megértettem..bocs ha kiakadásnak tűnt.
2022. ápr. 10. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!