Hogy kezeljem a korpás fejbőrömet ha semmi nem segített eddig?
9.lehet nem olvastad el teljesen de leírom újra Kénes dolgokat használj, a kénes sampon Naturland Pl.
Nézz utána mik vannak.
---
Próbáltam Dercos sampont (ez néha segít de nem teljesen), naturland kénes sampont, olcsóbb anti korpás samponokat, head n shoulders 72 órás sampont, de kb egyik sem hatott, valamelyik egy ideig nyugtatta és kevesebb korpa volt de utána minta mi sem változott volna.
DE köszi az ötleteket, a hévizes nem megoldható mivel épp hogy 3 órás út lenne..annyit nem vállalok be.
Jajj, tudtam hogy van még valami (2-9 vagyok)
A NAPSÜTÉS 🌞!!!!
Napoztasd a szemöldököd és ahol csak tudod! Ez tüneti kezelés de 100% biztos!
Ennyit a bőrgyógyászat tudományáról (amit az orvosod mondott).
Sokak szerint a szőrtüszőkben élő és a faggyúból táplálkozó demodex szőrtüsző atka jelenlétére vezetik vissza, ami állítólag az emberek 85 %-ánál jelen van, kimutatható, de nem mindenkinél okozza a leírt tüneteket. Mindenesetre a szemöldök és a homlok viszketése, hámlása is egyértelműen erre utal. Nekem a mások által javasolt samponok egyike sem vált be. Mindenesetre ezek a samponok tartalmaznak ként vagy szelént, mindkettő képes beépülni a rovarok (hiszen az atkák is azok) kitinvázába és ezzel elpusztítják őket. Akinek használ, annak szerencséje van vagy nem olyan kiterjedt a fertőzés. Nekem egy dolog segít: ha naponta vagy kétnaponta áttörlöm az arc érintett területeit 70%-os alkohollal ill. a fejbőrőmet átmasszírozom az alkohollal (mint rovarölő szerrel, kb. kiskanálnyi).
Másik elmélet szerint egy mikroszkópos gomba okozza, legalább is ennek a jelenlétét is kimutatták. Annyi biztos, hogy a gombák vázát is kitin alkotja, tehát az említett samponok az ellen is hatásosak.
Kérdező, ne bonyolitsd!
Olvastam a bevezetőben hogy nem használt. A naturlandra gondolok.
Viszont gondoltam hogy leírom hogy az általam ismert 2 nőnek AZ hasznalt.
KÉSŐBB olvastam hogy AZ csípte a szemedet.
Innentől fogva viszont valóban azt gondolom hogy akkor az számodra veszélyes, tehát nem javaslom.
Ettől függetlenül a Naturland kénes sampon hatásosnak bizonyult ismeretségi körben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!