Normális hogy még mindig vannak tüneteim? Forduljak orvoshoz?
Figyelt kérdés
Nagyjából 2 hete elkaptam egy kis betegséget, ami lázzal, fej és torokfájással valamint orrdugulással járt.a betegséget szerencsére át is vészeltem kb. 5-6 nap alatt, viszont egyes tünetek megmaradtak.itt arra gondolok hogy ugyan a torkom már nem fáj, de még sokszor köhögök fel váladékot a torkomról, és a legtöbb esetben az egyik orrlyukam be van dugulva..(szerencsére mindig csak az egyik,és az se minden esetben)nem tudom mi lehet a baj, de a betegségem egyértelműen elmúlt már.2022. márc. 27. 21:26
1/2 anonim válasza:
Ennyivel azért nem kell. Ha nem sárgás/zöld színű az orrváladék, akkor virális eredetű, nem kell rá antibiotikum. Innentől maradnak a recept nélküli szerek. A köhögésre vegyél be ACC-t (200mg vagy 600mg), oldja a nyákot, segít hamarabb eltávolítani. Az orrdugulásra vannak különböző orrcseppek, melyek érösszehúzó hatásúak, ezek lohasztják a a nyálkahártya duzzanatát, valamint mérséklik a keletkező váladék mennyiségét.
2/2 anonim válasza:
Szerintem normális. Nekem is így múlik el újabban. Valahogy plusz egy hetet rá kell számolni, nem tudom, de régen jobban/gyorsabban gyógyultam...
Szedj több vitamint, próbálj picit pihenni is. Ha továbbra se múlik, azért hívd fel az orvosod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!