Mit jelent az alkoholizmus? Hol van a határ?
25 éves vagyok, nagyjából 17 éves korom óta van jelen az életemben az alkohol. Osztály bulik, körúti kocsmázások, egyetem, fesztiválok. Mindenhol ott volt az alkohol, voltam néhányszor másnapos is az életem során. 25 évesen már elég ritkán van kedvem elmenni társaságba, olyankor is inkább csak 3 sör fogy és alvás. Van hogy hónapokig nem iszom, majd nyáron több az alkalom is, nyaralás, bulik stb.
Ez alkoholizmus? Soha többet nem kéne innom?
Látom, hogy akik alkoholistának mondják magukat, elmennek segítő csoportokba, megisznak egy sört és már visszaesőnek számítanak. Én akkor állandó visszaeső vagyok?
Hol van a határ? Miért nem szabad meginni pár sört? Miért számít az alkoholistának aki mondjuk 4 hónap után újra italhoz nyúl? Nem hiszem el, hogy van olyan, aki minden nap iszik. Emlékszem, egy fesztivál 4. napján már untam az egészet, semmi értelmét nem láttam és utána hónapokig nem ittam, erre is rá lehet unni.
Szóval mi ez az alkoholizmus cimkézés? Miért ne lehetne havonta, kéthavonta elmenni bulizni, nyaranta kicsit gyakrabban?
Az én férjem súlyos alkoholfüggő volt, elveszítettem elmúlt év júliusában, az alkohol miatti szövődménybe halt bele.
Az alkoholista az, akit az ital irányít, nem pedig fordítva. Az ital iránti vágy hatalmába keríti. Függő lesz tőle, mint a kábítószerfüggők. Sajnos az alkohol még rosszabb a kokainnál és más ilyen drogtól!!! Ezt sokan nem tudják. A férjem próbálta magát távolt tartani az italtól, ergo nem ivott hetekig, de visszaesett. Amikor nem ivott, jöttek az elvonási tünetek - az alkoholistának elvonási tünetei vannak, ha nem iszik.
Volt delírium tremens időszakai is a férjemnek.
Egy gyógyuló alkoholista vallomásai című videóban nyilatkozik egy gyógyuló alkoholista, ott elmondja, miért is számított ő alkoholistának. Nála jobban senki nem tudná előadni ennek lényegét.
Ahogy ő fogalmaz: az alkohol iránti vágy: "innom kell mindennap" - ez egy belső szorongás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!