Ez rossz érték ?
Mikor felketem megmértem a vérnyomásom , bal kéz 120/81 p 71 jobb kéz 97/81 p75 , majd újra a jobb kézen 105/71.
Ez 97/81 átkozottúl megijesztett , lehet valami baj van a szívemnel , de a bal meg tök normális érték , a vérnyomásmérő drága minőségi.
figyeld minden nap, akár többször is (reggel délben este), és ha végig ilyen, akkor a háziorvosoddal beszélj róla.
egyébként függ a korodtól, nemedtől is hogy mi számít normál vérnyomásnak, ezt neten megtalálod ha rákeresel a normális vérnyomás tartományra. egyébként nem vészesen alacsony érték. főleg hogy ébredés után mérted, amikor amúgy is alacsonyabb általában, hiszen még semmit nem csináltál 😄 nekem is alacsonyabb ébredés után, mint ha sétálok mérés előtt 200 métert.
Te írod ki mindennap többször a vérnyomásos kérdéseket?!
Ezerszer le lett írva, hogy ezek NEM ALACSONY értékek!
Nekem volt 80/50,na az alacsony,és azzal sem lett semmi bajom.
Ha azt érzed leesett a vérnyomásod,felpolcolt lábakkal iszol egy kávét,aztán csinálsz pár tornagyakorlatot.
Na akkor meg miért aggódsz? Az alacsony vérnyomás amúgy nagyon nagyon ritkán jelent betegséget, de főleg ha egyszer egyszer fordul elő, semmi bajod nincs.
Ami veszélyes, az már ilyen 70/40körüli téma...
1. vagyok
a bal kezedhez közelebb van a szíved 😆 nem látunk beléd. idősebb korban az érfalak meszesedése okozhat ilyet, vagy esetleg extrémebb elhízás esetén. ritka fiatal korban az ilyen. a jobb és a bal lábaddal se egyforma erősen rúgsz, a jobb és bal szemed se egyforma, nem vagy szimmetrikus. ha nincs egyéb tüneted, nincs ezzel baj. ha nagyon aggaszt, menj el a háziorvosodhoz, vagy belgyógyászatra, esetleg kardiológiára... de nemigen találnának semmit, viszont az ilyen kérdéseidre fixen tudnak válaszolni. egyébként nekem akárhányszor mérték a vérnyomásom, a bal kezemet "kérték".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!