1300U/ml antiTPO és 7.3as TSH mit jelent?
20 éves vagyok és az utóbbi fél évben előjöttek problémák, amikből arra következtettünk, hogy gond van a pajzsmirigyemmel. Egyébként anyukám felől az egész család autoimmun beteg, unokatestvérem és keresztanyám Hashimotos. Utána olvasgattam és ahogy láttam ez is pajzsmirigy alulműködés és Hashimoto. Nagyon rossz eredmény ez a koromhoz képest?
Ui: decemberben is néztek egy nagy labort és amiatt küldtek el a kórházba mert 5.4 volt a TSHm de a doki azt mondta hogy ez még semmi, de kiírta nekem a pajzsmirigy hormonos vérvételt.
Igazából 4 feletti TSH már sok, de 10 mIU/l alatt még szubklinikusnak számít és nem feltétlenül kezelendő.
Viszont az antiTPO 9 IU/ml alatt lenne jó, és hiába a nem olyan nagy TSH emelkedés, antiTPO pozitivitás esetén már kezelendő. A laboreredmények alapján neked is Hashimoto-thyreoiditised van, amire majd kapsz gyógyszert.
"10 mIU/l alatt még szubklinikusnak számít "
Nem a TSH szinttől függ, hogy szubklinikus-e vagy sem, hanem a pm. hormonoktól.
Ha csak a TSH magas, de a T3 és T4 jó, akkor szubklinikus.
Ha a magas TSH mellett a T3 és a T4 alacsony, akkor manifeszt.
Egyébként szubklinikus hypothyreosisnál 1 ug tiroxin/ttkg, aztán kontrollálgatni kell, ehhez azért első körben tényleg nem feltétlen kell endokrinológus, háziorvos is simán kiírhatja.
Ha a háziorvosnak nem sikerül beállítani, akkor kell endokrinológushoz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!