Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hová kéne fordulnom ezzel?

Hová kéne fordulnom ezzel?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 20 éves lány vagyok és mostanában elég sokszor tapasztalom, hogy valami nincs rendben a szervezetemmel. Egyrészt bármit eszek, nagyon hamar leesik a vércukrom (1-1,5 óra alatt simán), szédülök, illetve puffadok is (ezt nem tudom mi okozhatja igazából, nem étel függő), fogyni pedig nem tudok, pedig van rajtam pár plusz kiló.

Tavaly júniusban hagytam abba a fogamzásgátlót, azóta a menstruációm nem túl rendszeres (van, hogy 60-70 napra jön meg), és sokkal pattanásosabb vagyok, mint eddig, kicsit a bajuszom és a hasamon a szőr is erősebb lett.

Okozhatja ezeket a problémákat még a fogamzásgátló utóhatása meg esetleg az, hogy nem eszek elég táplálóan, vagy emögött már más van (inzulinrezisztencia esetleg)? Pont mostanában megyek nőgyógyászhoz egyéb probléma miatt, persze rá fogok kérdezni nála, de segítőkész reakcióra nem számítok tőle 😅

Hová kéne ezzel fordulnom egyáltalán (már ha kell, vagy várjak még kicsit?), háziorvos elég?

Előre is köszönöm a válaszokat:)

2022. febr. 21. 15:19
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia:)

Ha a nőgyógyász nem ad értékelhető választ, mindenképp a háziorvossal kéne kezdeni, ez is az ő dolga, hogy a megfelelő szakterületre irányítson, ha úgy ítéli meg.

Viszont van egy Facebook csoport, a Vakcinainfo - az orvos válaszol, itt is felteheted ugyanezt a kérdést, akár anonim módon, és biztos hasznosabb tanácsokat kapsz az ottani orvosoktól, mint itt :D

2022. febr. 21. 15:37
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Háziorvoshoz én maximum annyira mennék el, hogy el irányítson megfelelő szakterületre. Viszont nekem a 12 feletti cukorra (ami már diabétesz, csak annyit mondott a háziorvos, hogy nem kell vele foglalkozni, mert még fiatal vagyok, ez csak egy kis emelkedés.... Mások meg már fele ennyire rosszra gyógyszert kaptak). Azóta rengeteg ismerősöm panaszkodik erre, hogy a haziorvosokat nem érdekli a cukor gond.

Egyébként inzulinrezisztenciád simán lehet, annak jellemzője, hogy beesik a 120 perces érték a 0perces alá.

Én a helyedben nőgyógyász-endokrinológushoz mennék. Nekem is egy ilyen doki fedezte fel az IR-t. Pedig előtte semelyik orvos nem tudta, csak küldözgettek ide-oda.

A nőgyógyászod mindenképp kérdezd meg, hogy mit mond. De ha semmi használhatót, akkor menj endokrinológushoz, ő foglalkozik kifejezetten az inzulinrezisztenciával. 22/L

2022. febr. 21. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!