Mennyi az esélye, hogy ha valakinek sclerosis multiplexe van, akkor rokkant is lesz?
Meg hogy hány százalékban súlyos lefolyású ez a betegség.
21 éves lány vagyok, ájulás miatt készítettek CT-t és MR-t, és MR alapján elég valószínű, hogy sclerosis multiplexem van. Nagyon félek, hogy súlyos lefolyású betegségem van, és élhetetlen lesz az életem a jövőben és rokkant leszek. :( Az ájuláson kívül más tünetem nincsen, lehet, hogy később se lesz olyan súlyos?
Nem értek hozzá annyira, hogy tudjam, ájulással (is) jár ez a betegség. Nálad korán felfedezték, évekig élhetsz normális életet. Talán addigra feltalálják ennek a betegségnek a gyógyítását.
DE: aki a környezetemben él és SP-s beteg, előbb-utóbb sajnos folyamatosan romlik az állapota. Tolószék. De még nagyon fiatal vagy, évtizedekig is élhetsz enyhe tünetekkel.
Lang Györgyinél sem 21 évesen diagnosztizálták. Ennyi előnyöd van. Kívánok minden jót!
Gyogyszerrel kezelheto.
Ismerosomnek is volt, nem rosszabbodott azota.
Ismerek pár autoimmun beteg embert, bár nem mindenkinek SM
van, többeknek RA, viszont őket is azzal várta az orvos, éljenek, tanuljanak, ülő munka, stb, mert kerekesszék lesz a vége. Csak egy 1 van tolószékben, de ő pont egy SM-es.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Akkor gondolom biztos nem sokat segít rajta, hogy még depresszióval, szorongással és pánik zavarral is kezelnek.
Bár azt mondta az orvosom, hogy ez az SM tünete is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!