Mézes Tea jó a nyirokcsomó megnagyobbodás ellen?
1: PET CT nyirokcsomó vizsgálatra?
Te nagyon hülye!
Oda már azok mennek akiknek diagnózisuk van hogy igazolt rákos betegek,és a áttéteket,stádiumot, malignitását akarják meghatározni..
A nyirokcsomó vizsgálathoz elég egy sima ultrahang is,ami meghatározza típusát,méretét is.
Bocsi 3-asnak szolt
Sorry 1-es ☺️
Irtad hogy kapar a torkod és fokik az orrod. A nyirokcsomó amiatt nagyobodott meg.
A vitaminokat jó ötlet szedni,bőséges C vitamin,kis multivitaminnal kiegészítve.
Értem amit írsz, de egy nyirokcsomó akár évekig is megnagyobbodott lehet. Ha nem nő akkor nincs vele teendő.
Tudom miről beszélek mert én is emiatt jártam hematologushoz.
Ha ilyen tüneteid vannak inkább covidra,vagy infulenzára gyanakodnék.
Ha nagyon pánikba vagy keress fel egy hematologust és mond el panaszaid,majd eldönti hogy malginus-e a csomó vagy nem. ( Ezt ultrahanggal állapítják meg)
Nekem is vannak.
Nagynak érzem, de az ultrahang szerint, csak 0,5cm-eresek. Mint egy kus borsó. Az meg nem téved,mert elég modern a legtöbb helyen ez a készülék,és már miliméteres pontossággal is letud mérni szerveket, elváltozásokat.
Nekem az egészet mutatta képernyőn a radiológus,így mindent láttam.
A hemat doki azt mondta hogy 2cm alatt nem kóros,de a szerkezete (reaktív) és ha akár a szövettan is negatív akkor nem kell vele foglalkozni.
Állítólag szövettant nem nagyon szoktak készíteni ha reaktív típusról beszélünk,csak ha már panaszok vannak,vagy növekedik,esetleg régóta ott van.
Ha nagyon aggódsz, keress fel egy hematologust, hogy esetleg meghatározzák a nyirokcsomó típusát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!