Elküldhetném privátba az ekg-m - hozzáértőnek ?
Figyelt kérdés
Tegnap este és ma nenrég , okosórával - pitvarfibrillációt jelzett ,2022. febr. 4. 16:23
2/9 anonim válasza:
A pitvarfibrillációt nem mindig könnyű észre venni, az okosóráknak meg pláne nem hinnék, azok max. pulzus számlálásra jók, diagnosztizálni nem. Egyébként a pf nem életveszélyes állapot, ha ennyire félsz csináltass egy 12 elvezetésest a háziorvosoddal.
3/9 A kérdező kommentje:
Tegnap voltam kardiológusnál pont , életmódváltást javasolt , nagyon feszűlt vagyok ,
2022. febr. 4. 19:11
4/9 anonim válasza:
2-es: A pitvarfibrillációt 40 éves kor alatt nagyon könnyű észrevenni, szinte kivétel nélkül tüneteket okoz. A kor előrehaladtával valóban egyre észrevétlenebb, de a kérdező nagy valószínűséggel nem egy 78 éves beteg. Egy iWatch pedig tökéletesen le tudja a pitvarfibrillációt modellezni. Egy egy elvezetéses EKG is kimutatja, ha nincs P hullám és azt is, ha az ütések között szabálytalan a ritmus. Szóval én hinnék az okosórának, hiszek a WIWE készüléknek, mint hivatalos orvosdiagnosztikai eszköznek. A kérdezőnek átfogó kardiológiai vizsgálatot javaslok, nem pedig itteni orvosoktól való érdeklődést. Üdv: egy kétszer ablát pitvarfibrillációban szenvedő 40 alatti beteg, akinek mindig voltak tünetei és akinek az iWatch alkalmazás redménye alapján (azt komolyan véve) alapján tettek piros karszalagot a Honvéd Kórház sürgősségin anno első alkalommal....
5/9 A kérdező kommentje:
Galaxy watch 4-em van , az utések között van eltérés de én látok p-hullámot , a tünetem az hogy akkor mutatja az óra amikor nagyon feszült vagyok , és amikor a feszültség csökken már sinusritmust mutat
2022. febr. 5. 20:01
6/9 anonim válasza:
Ha van p hullám, akkor az nem pitvarfibrilláció.
7/9 anonim válasza:
Jó ég, ennyi okos hozzáértő laikust :D
Nyilván artefactum, PF-nél nincs P hullám...
8/9 anonim válasza:
Mondjuk előtted pont ugyanezt írtam le. Laikusan ebben élek 20 éve, 15 éves korom óta. Hidd el, eleget tapasztaltam már és tudok is sokat a PF-ről….
9/9 anonim válasza:
ÓÓÓh, akkor kalapom veszem előtted, mert én csak 15 éve élek ebből.
Akkor amiodarone-t mindenkinek -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!