Hogy igényelhetek Covid gyógyultsági igazolványt?
Figyelt kérdés
Mi a menete? Már megkaptam az EESZT rendszerbe a pozitív leletem, mitk kell tennem vele?
Köszönöm!
2022. jan. 31. 10:45
1/8 anonim válasza:
Mostmár csak oltottság után jár védettségi igazolvány.
2/8 A kérdező kommentje:
Én azt hittem van gyógyúltsági igazolás is. Az alatt az idő alatt 5 hónapig védve vagyok úgy tudom.
2022. jan. 31. 10:55
3/8 anonim válasza:
Eddig úgy volt, de mostmár megváltozott ez. Megjegyzem, teljesen jogosan.
4/8 anonim válasza:
Február 15 után szűnik meg. Te még jó eséllyel megkapod automatikusan, és talán két napig használhatod is. Egyéb tennivalód nincs, ha a pozitív lelet rögzítve van a rendszerben.
5/8 anonim válasza:
Ha az első két oltást megkaptad akkor azt a védettségi igazolványt meghosszabbítják a pozitív teszt miatt pár hónappal, ha nem kaptál oltást akkor remélhetőleg még automatikusan kiállítják neked az igazolványt, de szerintem már nem.
6/8 anonim válasza:
5-ös
Nem hosszabbítják meg, mert ez a szabály 15-től él. Tehát, aki 15 után lesz covidos 2 oltással. A te logikád szerint vissza kéne görgetni fél évre visszamenőleg az egész nyilvántartást, ezt biztos nem fogják.
7/8 anonim válasza:
5-ös vagyok. Én rákérdeztem a háziorvosnál, de édesanyám pont ebben a helyzetben van, két oltást kapott, a másodikat áprilisban. Novemberben pozitív volt, február 15 után akkor szkennelem a QR kódot, megnézzük hogy mit mutat. :)
8/8 anonim válasza:
Szkenneld február 15 után. Érvénytelen lesz.
Mi több, még az új szabályozás szerint is érvénytelen lenne, mivel a legújabb kutatások szerint a november az több, mint fél év az április után...
A háziorvosok közül meg már minden 2. félrebeszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!