Mennyi állva (nyugalomban ) a pulzusotok ?
Nyugalomban 60-100 között normálisnak tekintik Magyarországon.
Ha állsz és csinálsz valamit akkor a 100-110 jó. Séta 120, edzések meg mikor mit csinálsz akár 180 felett is lehet. A lényeg hogy gyorsan vissza álljon az alapjáratra ami neked a normális, ha lassan esik vissza, vagy tüneteket okoz akkor orvoshoz kell fordulni.
( Nehézlégzés, szédülés, ájulás túl erős csak nem ritmusos szívverés , mellkasi diszkomfort vagy fájdalom )
Nekem egyébként fekve de ébren 45-75 között szokott lenni, ha állok akkor 75-115ig. Ha főzök vagy valamit csinálok itthon akkor 150 ig felmegy. Sétálni szinte képtelen vagyok mert akármilyen lassan sétálok a pulzusom kiugrik 180 alá kicsit 176 körülre.
Ezek az értékek nem normálisak pedig bétablokkolót szedek, szóval ne tekintsd alapnak mivel nekem betegsegeim vannak. 2.voltam
normálisnak tekintik 60 és 100 között, de attól még a legtöbb esetben a 90 fölötti nyugalmi pulzus az magas, 60 alatt meg alacsony, kivéve ha alszol
lehetnek kivételek, de annak szinte mindig van valami oka (pl. gyógyszer, edzettség, kor stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!