Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A háziorvosom felírta a...

A háziorvosom felírta a favipiravirt.Azt mondta a betegtájékoztató szerint kell szednem.A többi lent?

Figyelt kérdés

Tehát. A betegtájékoztató szerint a terápia javasolt hossza 5 nap az alábbi adagolásban: 1. nap: 2x1600 mg (2x8 tabletta), 2-5.

nap: 2x600 mg (2x3 tabletta). Létezik,hogy egyszerre 8 db tablettát kell bevenni ? Lehet értetlennek tűnik a kérdés,de kicsit megijedtem,mikor ezt láttam.

#Favipiravir #Kezdődő covid
2022. jan. 26. 17:38
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Sajnos igen, létezik. Ez a favipiravir a súlyosabb Covid-19-re van. És csak akkor kapod ha már a tünetek súolyabbak! A 8 db tabletta be vétele elsőnek ilyesztően soknak tűnik. De orvosilag, kell egy úgy nevezett első lökés hullám ami elkezdi ki írtani a Covid-19 vírust. És igen előfordulhatnak mellék hatások. Ha esetleg bármilyen mellék hatást észlelnél azonnal értesítsd a kezelő orvosod.
2022. jan. 26. 17:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha az van ráírva, akkor létezik. ELső nap kell nagyobb adagot enni, de inkább szaladj le a gyógyszertárba és kérdezd meg.
2022. jan. 26. 17:56
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ,remélem nem lesz baj.Két három napja vannak tüneteim. Estére megy fel a lázam 39 fokosra de nappal 37,5 körüli. A doki azt mondta ez a gyógyszer megakadályozza a súlyosabb tünetek és a tüdőgyulladás kialakulását.A másik kérdés,ezt a favipiravirt szedhetem együtt paracetamol tartalmú gyógyszerrel? Mert amikor felkerestem a háziorvost elsőnek azt mondta olyan lázcsillapítót szedjek ami ezt tartalmazza.
2022. jan. 26. 17:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Házi orvossal íras fel lázcsillapítót! Ne szedj magadtól semmilyen más gyógyszert a favipiravir mellett. Mert ön magában is elég erős a favipiravir, és könnyen össze ütközhet. Épp ezért csak olyan gyógyszert szedj amit a házi orvos fel ír. Hisz a házi orvos fel a betegért, vagyis érted. Ha a házi orvos nem írt fel láz csillapítót akkor külön ne szedjbe ön magadtól semmit! Ha lázad van, a Covid-tól akkor a favipiravir alapban azt is csökkenti. De ha mégse csökkenne a lázad, akkor a házi orvosnak azonnal szólni kell és akkor majd a házi orvos külön ír fel olyan láz csillapítót amit a favipiraviral együtt is szedhetsz.
2022. jan. 26. 18:09
 5/8 A kérdező kommentje:
Csak annyit mondott paracetamol tartalmú lázcsillapítót szedjek.De azok a lázcsillapítók amik ezt tartalmazzák nem vénykötelesek.Ilyen a wick forró ital poris eddig azt ittam. De most a favirapirral együtt nem tudom szedhető e de gondolom,mopndta volna,hogy így már emellé ne szedjek semmit
2022. jan. 26. 18:14
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha bizonytalan vagy, akkor az ügyeletes orvost vagy patikát hívd fel!
2022. jan. 26. 18:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Semmilyen kölcsönhatás nincs a Favipiravir és a paracetamol között.

[link]

2022. jan. 26. 19:34
 8/8 anonim ***** válasza:

1-esnek, nekem szűnni nem akaró köhögésre is felírta úgy, hogy se ő, se pulmonológus járványügyi maszlagra hivatkozva nem látott, nem vizsgált. Tehát egy szimpla torokgyulladásra is megkaptam, aztán a cucc a bevétele után kb. 5 perccel úgy levágott, mintha valami lónyugtató lenne. Járni alig bírtam tőle. A 3 tablettás kevesebb adag sem volt sokkal "kellemesebb" élmény.

Erre a mellékhatásra az volt az orvos válasza, hogy nem baj szedjem tovább, csak kisebb adagokban. Bevettem összesen 11-et, de egyet se kellett volna. Kénytelen voltam kiheverni ezt a szart, meg a csupán teszt alapján megerősített "kovidot". De nem volt se nehézlégzésem, se nem fulladoztam, csak csúnyán köhögtem. Az volt az orvos vesszőparipája, hogy de ha nem szeded be, tüdőgyulladásod is lehet. Hát főleg ha ezzel idegesítesz meg feszt paráztatsz. Ilyenkor bezzeg nem létezik pszichoszomatika mi?! Egyébként természetes szerek segítettek a gyógyulásban.

Mindenesetre SENKINEK nem ajánlom a Favit. Jó lecke volt, hogy hallani se akarjak róla.

2022. júl. 15. 02:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!