Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ingadozó pulzus, stb. Mi...

Ingadozó pulzus, stb. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Talán 2 hónapja kezdődött mikor a párom covidos lett. Nekem fura tüneteim voltak de azt mondták a családtagjaim hogy behalucinálom Őket (szerintem átestem rajta csak kevés tünettel), nem teszteltem hanem itthon maradtam. Egyszer csak elég jól megszédültem. Utána talán ilyen hirtelen pulzus kiugrások jelentkeztek, időnként szédülés. Mértem a vérnyomásom, 135/85/85 körül mozogtak az értékek. Sajnos a munkahelyem miatt utána meg kaptam az oltást is, egy adag sinopharmot. Utána picit magasabb volt megint a vérnyomásom, elkezdett fájni hol az egyik hol a másik lábam. Időnként ilyen lábból kiinduló rossz érzést éreztem, ami után nagyon megijjedtem és lehet attól de jól felment a pulzusom is(nem tudom mennyi, csak éreztem a nyakamon meg a mellkasomban). Most picit bedugult az orrom illetve fájt a torkom és köhögök. Nyugalmi helyzetben 80-90 között mozog a pulzosom, de amint felállok 120(volt hogy 135 is). Minimális megerőltetéstől felmegy nagyon, sőt az előbb a megerőltetés után kb 5perccel szökött fel borzalmasan. Ez előtt aktív életet éltem, mióta volt ez a covidos dolog (folyamatosan parázok a tüneteimtől) inkább csak fekszem itthon, munkahelyen is ülőmunkát végzek). Nem tudom lehet e köze hozzá, de amióta volt ez a covidos dolog a párommal időnként bedugul hirtelen az orrom.

Bementem a sürgősségire, mikor nagyon felment a pulzosom. Néztek vérképet, EKG-t.

Egyik este lefekés előtt pl 60-ra ment le a pulzosom, előtte ébren meg pl 70 volt. Amúgy most is ahogy ülök 90 körül mozog most. Többször érzem, hogy izzadnak a kezeim lábaim, ettől fáznak is.

Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de sajnos nagyon rettegek, hogy valami komoly bajom van. Állandóan a pulzosomat nézem a nyakamon lassan már 2-3 hónapja, állandóan mérem a vérnyomásom. Rettegek, hogy mi lehet ez. :(

Valaki tudna erre valamit mondani, mi a fene lehet?

24 éves vagyok. F

Köszönöm előre is

2022. jan. 26. 10:17
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Csak fura, hogy fizikai aktivitàs utàn ma pl pàr percre jelentkezett egy ilyen apró megszédülés és utàna extrém módon kalapàlt a szívem. Erre csak azt talàltam, hogy szívritmus zavar.
2022. jan. 26. 14:01
 12/13 A kérdező kommentje:
Mintha màr többször éreztem volna ezt, csak azt hittem, hogy a kis megszédüléstől megijjedek. De szerintem nem az lesz.
2022. jan. 26. 14:06
 13/13 anonim ***** válasza:

Velem is hasonló dolgok történnek - nem hiszem h lettem volna covidos , nekem 1-2 napja könnyen felmegy terhelésre akár 150-re , de ez 2 hete nem így volt , ill ami az ijesztőbb , az órám szerint lesik 100-50-re vagy 120-55-re.

De nálam sztem egy testtartás pluszban belejátszik , a nyak előredöntése.

2022. jan. 29. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!