Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 4 napja vagyok beteg, tegnap...

4 napja vagyok beteg, tegnap lett pozitív a covid tesztem, mire számíthatok? 26 éves vagyok. 99 a veroxigen szintem.

Figyelt kérdés
Kohogok, gyenge vagyok, éjszaka ráz a hideg izzadok, faj a hátam meg picit a mellkasom is de meg a derekam is. folyik az orrom nagyon, faj a torkom enyhén, most pedig a kozerzetem sem jó a fejem olyan mintha nem is lenne a nyakamom szedulok. Lesz ez súlyosabb is? Kórházba kerülök? Lélegeztető gep?

2022. jan. 25. 14:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Jézus, ez nem az ebola:D Alapból vannak benned olyan bacitelepek (pl.a torkodban..), amik bármikor dönthetnek úgy, hogy rezisztensen elszaporodnak -avagy tombolni kezdenek benned- és 1 hét alatt kampó van. Szóval nem is nagyon értem ezt a média által túltolt infók nyomán kialakult KÁROS egészségszorongást. Kisgyermekkorban (5-6éves korig) egy krupp is lehet életveszélyes, felnőttkorban pedig egy szimpla hörghurut is tud fatal lenni (évente több, mint 4millió ember hal meg átlagosan tüdőgyulladásban (virális, bakteriális, gombás, környszennyezés, akut, krónikus stb.. ezt mintha valahogy elfejtenénk.. !)). Én a szakirodalmak alapján pl.sokkal jobban be lennék fosva az EBV fertőzésektől (nincs ellenszer, lehetetlen megúszni), mivel a legtöbb kezelhetetlen szisztémás, autoimmun gyulladás ennek a benyeléséhez köthető (most már egyre biztosabb, hogy az m.sclerosis is pl.). A covid-19 még mindig vírusfertőzés, -mely a gyors reprodukciós képessége és az elöregedett társadalmi ratio miatt vált pandemikussá elsősorban!- bármilyen hihetetlen, de ugyanolyan felső/alsóléguti gyulladást tud előidézni ettől függetlenül, mint a törzs-társai. Vagyis pozitív tesztnél ha a tünetek megkívánják érdemes ugyanúgy ,,segíteni magadon", mint egy orrmelléküreg gyuszinál (enyhe, felső léguti) vagy hörgőgyuszinál (enhye-közepes, alsó léguti) . Sürgősségi orvosok tanácsa: hasonfekvés, légzés tréning (nézzél CF-s guide videót, megmutatják, hogy lehet hatékonyan köhögéssel megszabadulni az esetleges hörgő váladéktól), hurutoldás (tüdőfű tinktúra, sok folyadék, ambro készítmények, méz, swiss herbal, wick stb). Láz esetén (36, 8 és 37, 7 sem láz még!) paracetamol vagy ibuprofen, garat-torok fertőtlenítésre doritricin, clorhexamed vagy sós-vizes gargalizálás. A szaturáció mérésével kapcsolatban: súlyos, magas (3-4 napja 38 fölötti) és makacs (nem vagy időszakosan csillapítható) láz esetén, amikor a beteg csak feküdni és aludni tud, a légzőizmok kevésbé aktívak és kedveznek a váladék felszaporodásának= ebben az esetben lehet hasznos az oxiszat megmérése (ilyenkor tuti 95 alá süllyed) illetve ezzel összefüggően az orvos tájékoztatása. Ezekben az esetekben lehet komolyabb megbetegedés a fertőzésből (bármilyen eredetű fertőzésből egyébként..)- ugyanakkor az ennek nyomán való esetleges kórházba kerülés sem azt jelenti, hogy Te már nem jösz ki onnan és ott lesz a navgov-on majd a korod és az ismert betegséged listája xy napon belül. Ezért hangsúlyozzák, hogy bár kivételek vannak, a CO-19 elsősorban a krónikus, idős populációra jelent fokozottabb veszélyt. Az elhízottak a súlyukból adódóan, az immunhiányosak a természetes barrier hiánya miatt (egy nátha is problémás lehet!), a magasvérnyomásosak pedig az ACE receptor érzékenység miatt jelentenek még fokozott kockázati csoportot. Te 26 éves vagy, gondolom be vagy már oltva. Ha nagyon súlyos lenne az állapotod akkor rövid idő alatt viszonylag sokat romlott volna- nem otthon gyengélkednél rossz közérzettel meg 99-100%-os szatival. A tapasztalt tünetek teljesen rendben vannak, regenerálódik a szervezeted. A köhögés hatására a torkod és mellkasod is fájhat (nem kis izommunka az, se a hurutos, se a száraz!)- érdemes megemelni a párnát, hogy a csurgó váladék egyrészt ne irritálja a torkod-másrészt a tüdőd könnyebben szabaduljon meg a váladéktól. Poz teszttúl számítva 10 nap múlva, ha még aggodalmaid vannak érdemes felkeresni a dokit- hogy meghallgassa a légzésedet. Máskülönben a többi hozzászólóval értek egyet: süt a soraidból a pánik és a szorongás. Nyugi, nincs para, megvan a méltán dicsőített nyálkahártyás immunitás is, így kell felfognod. Összehasonlításként pedig még egy apró példa: klasszikus hurutos hörgőgyulladásnál sokszor látni 89-es szatot is átmenetileg; de allergiások főszezonban is produkálnak 92-es értékeket. Végül egy kis oxi kisokos: normál, egészséges 95-100%; enyhén alacsony 90-95%; lábon orvoshoz elmenős, kivizsgálásra szoruló esetekben 88%-nál kevesebb a mutatott érték. Sok pihenést, mihamarabbi gyógyulást.
2022. jan. 27. 01:31
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hogy érzed magad? Én is épp coviddal vagyok itthon, a legnehezebb része szerintem mentálisan van, mert az elmúlt két évben mindenfélét olvasott már az ember a koronával kapcsolatban, és amikor fullad az ember, akkor akarva-akaratlanul is eszünkbe jut a legrosszabb forgatókönyv. Ne aggódj, nem lesz semmi gond, nagyon fiatal vagy! :)
2022. febr. 1. 13:49
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
#12 Neked is mihamarabbi gyógyulást kívánok!
2022. febr. 1. 14:17
 14/16 anonim ***** válasza:
53%
99 a véroxigén szinted.. Nekem betegség nélkül se szokott 98 fölé menni. Egyéb okos kérdés?
2022. febr. 1. 17:56
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Köszi #13 :) már sokkal jobban vagyok, remélem túl vagyok a nehezén.
2022. febr. 3. 20:50
 16/16 anonim ***** válasza:
kérdezővel miújság?
2022. febr. 4. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!