Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Antibiotikum szedése közben/ut...

Antibiotikum szedése közben/után nagyon erős hasfájdalom?

Figyelt kérdés

Pár napja szedtem be az antibiotikumot amit kiírt az orvos, felsó légúti fertőzésre. Már közben is fájt a hasam, de miután beszedtem ez felerősödött..

Sérülhetett a bélflórám és attol fájhat így? Orvoshoz nemtudom van e értelme fordulni, egyelőre várok. Volt valakinek ilyen? Ha igen mennyire gyorsan múlt el, esetleg milyen étrenddel lehet támogatni, melyik a legjobb probiotikum rá? Szeretnék venni, de elég sok fajta van, nem tudom ilyen esetre melyik a legjobb, kinek mi segitett?

Köszi!!:)

2022. jan. 21. 19:53
 1/2 anonim ***** válasza:
83%
Szia. Nekem két hét intenzív antibiotikum kúra után volt hasonló. Gyomorfájás, hasmenés stb. Nem szedtem rá semmit, egy idő után elmúlt.
2022. jan. 21. 20:05
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az ugye nem kérdés, hogy ha antibiotikumot szedsz, azzal leirtod a bélflórát is. Ez nem lehet, hanem biztos. Kérdés inkább, hogy az okozza-e a panaszod. Ha még van a szervezetesben antibiotikum, akkor saccharomyces boulardii tartalmút kéne szedned, többféle kapható, erre nem hat a gyógyszerezés. Utána 3 hétig meg valami minimum 5 milliárd CFU-sat, pl. Lactobifid, Béres, vagy a BioKultból napi 3 egyszerre bevéve. Ez az utóbbi a gasztroenterológusok szerelme.

#1 A tüneteid lehet, hogy elmúltak, mert valamennyire képes regenerálódni a bélflóra magától is, a rossz hír az, hogy nem 100%-ra, úgyhogy ha más módokon is rombolod a bélflórád (pl. városban élsz, stresszelsz, rendszertelenül eszel, feldolgozott, tartósított kajákat eszel stb.), előbb utóbb garantáltan megjelennek az ehhez kapcsolható krónikus panaszok is.

2022. jan. 22. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!