Karantént meg lehet "hosszabbítani"?
Figyelt kérdés
Ez csak érdekel,nem saját helyzet.Szóval ha valaki pl gimis és covidos 10 nap karanten,és mi van hogyha az illető továbbra sincs túl jól? A háziorvos kiírja tovább is?2022. jan. 16. 21:58
1/4 anonim válasza:
Hat ha utana is beteg tuneteket produkál akkor nyilván pl: lazasan nem kuldik be.
2/4 anonim válasza:
Akkor 10 nap, ha abból az utolsó 3 láztalan. Ha nincs meg a 3 láztalan nap, automatikusan hosszabbodik. Egyébként meg, ha utána még nem iskola/munkaképes, ugyanúgy nem kell mennie, karantén nélkül is megkaphatja az igazolást, amíg beteg. Tudod, mint a régi szép covid előtti időkben. Vagy szerinted, amíg nem volt karantén, mindenki járt félholtan is dolgozni, suliba?
3/4 anonim válasza:
10 nap, már lényegében 7 napra csökkent. A másik pedig az, hogy 3 nap láztalanság és légúti tünetmentesség is kell. Ha bármelyik fennáll a karantén elrendelésében szereplő mentesség napján, akkor, hogy a #2 megírta, automatikusan hosszabbodik a karantén, és ahogy az #1 írta, erről a háziorvost értesíteni kell.
4/4 anonim válasza:
Ó, persze. Én december 11-től január 4-ig voltam karanténban. De még egész januárban feküdtem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!