Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Karantént meg lehet "hosszabbí...

Karantént meg lehet "hosszabbítani"?

Figyelt kérdés
Ez csak érdekel,nem saját helyzet.Szóval ha valaki pl gimis és covidos 10 nap karanten,és mi van hogyha az illető továbbra sincs túl jól? A háziorvos kiírja tovább is?

2022. jan. 16. 21:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Hat ha utana is beteg tuneteket produkál akkor nyilván pl: lazasan nem kuldik be.
2022. jan. 16. 22:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Akkor 10 nap, ha abból az utolsó 3 láztalan. Ha nincs meg a 3 láztalan nap, automatikusan hosszabbodik. Egyébként meg, ha utána még nem iskola/munkaképes, ugyanúgy nem kell mennie, karantén nélkül is megkaphatja az igazolást, amíg beteg. Tudod, mint a régi szép covid előtti időkben. Vagy szerinted, amíg nem volt karantén, mindenki járt félholtan is dolgozni, suliba?
2022. jan. 16. 22:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
10 nap, már lényegében 7 napra csökkent. A másik pedig az, hogy 3 nap láztalanság és légúti tünetmentesség is kell. Ha bármelyik fennáll a karantén elrendelésében szereplő mentesség napján, akkor, hogy a #2 megírta, automatikusan hosszabbodik a karantén, és ahogy az #1 írta, erről a háziorvost értesíteni kell.
2022. jan. 16. 22:47
 4/4 anonim ***** válasza:
Ó, persze. Én december 11-től január 4-ig voltam karanténban. De még egész januárban feküdtem...
2022. jan. 17. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!