Mennyi a valószínűsége, hogy egy epilepsziás anyának és egy egészséges apának epilepsziás gyereke lesz?Van olyan ismerősötök, akik örökölték a betegséget?
Ahogy #1 írja! A matekos valószínűségszámítás ide édeskevés!
Csak doki mondhat frankót...vagy még ő sem.
Egyébként nem magát az epilepsziát örökíthetik a szülők, hanem az arra való hajlamot.
Illetve nem csak "öröklött" lehet, sok egyéb, "genetikán kívül eső" tényező szintén közrejátszhat a kialakulásban. (pl. szülés közbeni átmeneti oxigénhiány, fejsérülés...)
2#.Igen,tudom,csak bennem van a félelem,hogy mi van,ha.. félek gyereket vállalni.
Nekem nem öröklött, és hála istennek, tünetmentes vagyok kevés gyógyszer mellett is (értem itt azt,hogy kb gyerekadag,dokim szerint).. félek, hogy nem jó hatással lenne a magzatra,stb..
"félek, hogy nem jó hatással lenne a magzatra,"
Elmondod az orvosodnak, hogy gyereket terveztek, és ő átállít másik gyógyszerre, ha esetleg veszélyes a magzatra, amit most szedsz.
Főleg, ha gyógyszerszedő vagy, (ha a férfi, ha a nő) mindenképpen,
jelenlegi félelmeidtől / dilemmádtól függetlenül is tudjon a doki a hosszútávú terveidről,
a leendő babáról !!! Nem csak epis gyógyszerek hatóanyagai között van olyan,
ami a magzat, a baba további eü állapotát befolyásol(hat)ja.
Eddig is képes voltál ELŐRELÁTÓAN gondolkodni, nem majd utólag siránkozni,
sajnálkozni, akkor továbbra is maradj a felelősségtudatos felfogásnál!
Irány az orvos (orvosok) , és ha az kell, mindkettőtöknek, együtt!
Egészséget, élethosszig tünetmentes szép életet, úgy nektek, mint minden utódotoknak!
Üdv.: egy epis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!