Végre valaki aki tudja miről van szó.
De akkor azt lehet mondani hogy mondjuk 100bpm alatt kizárható ?
100/min frekvencia az nem tachycardia
Legegyszerűbben EKG-val lehet kizárni
Igaz , csak néha elmosódnak a határok a brady v tachy szubjektív megítélésekben pl magas pulzus >90
Sin bradycardia <50
Ekkor ért valami? Olvastál valamit? Vagy kaptál egy üzenetet? Vagy csak spontán?
Ha volt Holter, mit mondott a doki? Nem kell gyógyszert szedni?
Elötte voltam nagy wc-n és elötte 1-1.5 órával kajáltam , nyomkodtam a telóm , kb hetente 2× van ilyen , egy ideje aggódok a szívem miatt es október végén jelezte előszőr a mérő , akkor 60-90 frek en elvétve , 1-2 -3 hete nem volt jelzés de nagyon stresszelek , sokszor vizsgáltak , de nem találtak semmit , csak sves-t ill ves - t, az egyiket nagyon megérzem ha megijedek , ilyen volt most is. Meg szakaszos légzési arrithnia volt a hokteren. Orvosok szerint nincs ok aggodalomra. 2 hónapja sürgin is voltam az ihb jelzés miatt. Ott is negatív minden.
Minden azóta kezdődött hogy az alacaonyabb nyugalmi ill alvás közbeni pukzusom miatt kezdtem aggódni , ami 5 éve van , de április óta aggaszt , voltam 11 dokinál , azt mondták nem kell pacemaker , frek tart 39- 154 , 5× volt holter , utolsón 46 az alja , ill 45, 44 , 42,
Atlagok 1 (vérnyomáscsökkentővel , de elhagytam mert kiderűlt 15 év szedés után h bradycardizál (moxonidin )
54bpm , 69, 73 , 73 , 77 bpm
Nagyon rástresszeltem erre az egészre , roncs lettem.
Te biztos medikus vagy , vagy rezidens ?
Alvás közben lehet alacsonyabb, hiszen nem vagy aktív
Sves/ves stressz miatt is lehet, de ha csak egy-kettő van elvétve, az nem kóros
Légzési arrhythmia sem kóros, ha légzés kor jelentkezik
Igen, az vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!