Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Gombás bőr meg tud gyógyulni...

Gombás bőr meg tud gyógyulni magától?

Figyelt kérdés
Combomon közélen van két gombás kb fél centis foltocska naponta egyszer-kétszer viszket. Az igazság az hogy már sokszor kentem pimafucorttal ami immel ámmal mulasztotta de miest abba hagytam (két hétig kentem bőven azutánig míg már nem is láttam őket) pár nap egy hét múlva vissza tért.

2021. dec. 8. 00:53
 1/4 anonim ***** válasza:
57%
Nem.
2021. dec. 8. 00:57
 2/4 anonim ***** válasza:

A gomba nem betegség, hanem egy jelenség. Az okozza, hogy az adott területen a bőröd felületi önvédelme nem működik, viszont a gomba szaporodásához szükséges feltételek adottak.

A feltételek: folyamatos nedvesség, meleg, a bőrön lévő flóra és savasság gyengesége, vagy hiánya.

Megoldások:

-műanyag ruhák kerülése, pamut használata

-vízzel mosod csak azt a részt egy darabig

-nem hosszútávú: hintőpor használata a nedvesség megszüntetésére

-almaecetes vízben feloldott probiotikus készítménnyel bekened

Legtöbbször amúgy a műanyag felülettel való érintkezés okozza, vagy a bőrfelületek folyamatos összeérése.

2021. dec. 8. 04:28
 3/4 anonim ***** válasza:
De miért kellene elmúlnia magától amikor ez nagyon egyszerűen kezelhető, mindössze egy gombaellenes kenőcs kell hozzá és ennyi. Ha a pimafucort nem használ, akkor mást kell kipróbálni, de ha elmúlik látszólag, akkor is kell még pár napig kenni.
2021. dec. 8. 07:08
 4/4 anonim ***** válasza:
A Pimafucort nem jó rá. Abban a kenőcsben szteroid is van. Azért látod, hogy elmúlik, mert a szteroid csökkenti a gomba által létrehozott gyulladást, de ahogy abbahagyod a használatát a gyulladás is visszatér. Nem igazán szoktuk írni egyértelmű gombás fertőzésre. Recept nélkül lehet kapni Lamisil dermát, próbáld meg inkább azzal napi 2-3x vékonyan kenni és miután tünetmentes leszel még utána is érdemes kenni a helyüket egy pár napig, hogy biztosan elmúljon. Ha erre sem reagál, akkor viszont érdemes bőrgyógyásznak megmutatni.
2021. dec. 8. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!