Covid után mikor éreztetek újra ízeket/illatokat?
Másfél hete vagyok nagy valószínűséggel covidos, de egy hete már se ízeket se illatokat nem érzek, és ez a leginkább zavaró, hisz semmihez sincsen étvágyam. Akik átestek ugyanezen, mikor gyógyultak ki, mikor tűnt el ez a probléma?
19/L

1 éve estem át rajta.
Csak nagyjából a 90%-a jött vissza. Azóta sokkal jobban kívánom a sós-borsos ételeket, egyszerűen mert íztelennek érzek sokmindent. Indiai ételek előnyben:D De sokkal jobban bírom azóta a wasabit vagy akár csak egy gerezd fokhagyma nyersen elrágását. Nem nagy szuperképesség, szívesen visszaadnám az ízekért cserébe..
A szaglásom sosem volt túl kifinomult, de azóta úgymond elfelejtettem illatokat. Múltkor percekig szagoltam egy szószt és végül az asszonynak kellett megmondania, hgoy amit szagolok az paradicsomszósz. Egyszerűen nem ismertem fel az illatát, pedig azelőtt elég gyakran fogyasztottam. És sokmindennel vagyok így, érzem az illatát, de nem tudom mihez kötni. Fahéjat keverem a kakaóval vagy a vaníliával.. ilyesmi.
De a szaglásra elvileg létezik training, szóval valamilyen szinten azt vissza lehet hozni.. elvileg..
Nem is értem aki azt mondja, hogy ő inkább átesne rajta mint beotlatná magát. Inkább ezerszer is beoltatom magam minthogy mégegyszer átessek rajta...

A súlyosságot befolyásolja. Ez persze jelenthet akármit is, de ha csak 10%-al csökkenti az esélyét annak, hogy egy életre elveszítsem az ízlelésem eg yrészét, nekem már megéri.
Persze most így utólag már mindegy, de ki tudja, lehet tovább romlana, ha megint elkapnám.

"Nem emlékszem már az eper illatára, Samu."
/Zsákos Frodó a Megyéből/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!