Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Covid után mikor éreztetek...

Covid után mikor éreztetek újra ízeket/illatokat?

Figyelt kérdés

Másfél hete vagyok nagy valószínűséggel covidos, de egy hete már se ízeket se illatokat nem érzek, és ez a leginkább zavaró, hisz semmihez sincsen étvágyam. Akik átestek ugyanezen, mikor gyógyultak ki, mikor tűnt el ez a probléma?

19/L

2021. dec. 5. 18:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Áprilisban voltam, alig jött vissza. Szerintem nekem így marad már sajnos...
2021. dec. 5. 18:36
 2/13 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom.. Milyen fene egy betegség hogy ilyen hosszútávon megkeseríti az életet.
2021. dec. 5. 18:39
 3/13 anonim ***** válasza:
Hirtelen ment el, de nem úgy jött vissza. Úgy másfél hónap eltelt mire nagyjából helyreállt kb. 90%-os szintre. Eltelt még nyolc hónap, de nem változott, szerintem már így marad. Az ízekkel kapcsolatban nincs nagyon hiányérzetem, viszont jó néhány illat már nem a régi, mint például a kávé, fahéj, vanília.
2021. dec. 5. 18:44
 4/13 anonim ***** válasza:
72%

1 éve estem át rajta.

Csak nagyjából a 90%-a jött vissza. Azóta sokkal jobban kívánom a sós-borsos ételeket, egyszerűen mert íztelennek érzek sokmindent. Indiai ételek előnyben:D De sokkal jobban bírom azóta a wasabit vagy akár csak egy gerezd fokhagyma nyersen elrágását. Nem nagy szuperképesség, szívesen visszaadnám az ízekért cserébe..

A szaglásom sosem volt túl kifinomult, de azóta úgymond elfelejtettem illatokat. Múltkor percekig szagoltam egy szószt és végül az asszonynak kellett megmondania, hgoy amit szagolok az paradicsomszósz. Egyszerűen nem ismertem fel az illatát, pedig azelőtt elég gyakran fogyasztottam. És sokmindennel vagyok így, érzem az illatát, de nem tudom mihez kötni. Fahéjat keverem a kakaóval vagy a vaníliával.. ilyesmi.

De a szaglásra elvileg létezik training, szóval valamilyen szinten azt vissza lehet hozni.. elvileg..

Nem is értem aki azt mondja, hogy ő inkább átesne rajta mint beotlatná magát. Inkább ezerszer is beoltatom magam minthogy mégegyszer átessek rajta...

2021. dec. 5. 19:01
 5/13 A kérdező kommentje:
Tudtom szerint az oltás nem akadályozza meg a vírus elkapását, meg ezeket a tüneteket, de jó is lenne ha meg tudná.
2021. dec. 6. 08:51
 6/13 anonim ***** válasza:

A súlyosságot befolyásolja. Ez persze jelenthet akármit is, de ha csak 10%-al csökkenti az esélyét annak, hogy egy életre elveszítsem az ízlelésem eg yrészét, nekem már megéri.

Persze most így utólag már mindegy, de ki tudja, lehet tovább romlana, ha megint elkapnám.

2021. dec. 6. 12:48
 7/13 anonim ***** válasza:
Kb 1 hónap múlva de szerintem teljesen nem is jött vissza. Azóta többször megkapom, hogy túlfűszerezem az ételeket de én nem érzem, hogy baj lenne velük.
2021. dec. 6. 13:09
 8/13 anonim ***** válasza:
Édesanyám, és több ismerősöm is egy éve elvesztette az ízlelést, és a szaglást is.Édesanyám mostanában kezdi halványan érezni a rózsaillatot, de semmi mást. Ízlelesnél a meggy, és a szegfűszeg ízét kezdi halványan érezni, és semmi mást.
2021. dec. 6. 15:38
 9/13 anonim válasza:
1 éve voltam covidos. A teljes szaglás- és ízlésvesztés csak a betegség idején tartott. Utána jöttek a fantomszagok, hiányzó ízek, összekevert szagok. Azóta állandóan változik, javul majd rosszabbodik, egyre lassabban, ahogy telik az idő. Olyan régen volt, hogy már-már nem is emlékszem, hogy milyen íze és szaga volt előtte a dolgoknak, kezdem újra megtanulni, hogy milyen ízük van most. Viszont biztos, hogy nem teljesen ugyan az, mint volt, mert megváltoztak a kedvenc ételeim.
2021. dec. 6. 21:17
 10/13 anonim ***** válasza:
54%

"Nem emlékszem már az eper illatára, Samu."

/Zsákos Frodó a Megyéből/

2021. dec. 6. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!