Mennyi esélye van jelenleg egy 4-5 éves , covid - 19 fertőzésben szenvedő s gyenge alkatú gyermeknek ( kislánynak ) a túlélésre ?
Sajnos 4 és fél éves kislányunknak , napi szinten ,gyakran szökik fel a láza 39 , 5 / 6 , vagy ennél is magasabb értékre ! A gyermekorvos köhögés csillapítót és láz csillapítót javasolt .
Ám a láz csillapító sem bírt ma a magas lázával , ezért gyorsan , hűtő fürdőt alkalmaztam nála , így kb: 1 óra múlva érte el a 37 fokos testhőmérsékletet .
Ám az állapota egyre csak súlyosbodik és attól félek , hogy el veszíthetjük őt !
Mivel eléggé pánikoltam , hogy nem csillapodik , hanem csak egyre emelkedett a test hőmérséklete , ezért 20 perc után , ki vettem a fürdőkádból és hideg vizes lepedőbe burkoltam az egész testét , amit úgy 5 percenként ismételtem meg !
Attól is tartok , hogy nem okoztam e ezzel még nagyobb bajt szegénynek ?! Igaz a lázát sikerült le vinnem .
Amikor az ügyeleti ellátást hívtam , akkor is azt javasolta a doktornő , hogy alkalmazzak , hűtő fürdőt . De az annyira brutális eljárás szerintem , igaz adott esetben , mint a mai példa is ezt bizonyította , ez is egy megoldás !
Vajon mennyi esélye lehet a korona vírus ellen szegénykének ???
"Vajon mennyi esélye lehet a korona vírus ellen szegénykének ???"
"Ám az állapota egyre csak súlyosbodik és attól félek , hogy el veszíthetjük őt !"
Ahogy 1# is írta, ha valóban aggódnál az életéért, akkor már rég kórházban lenne és nem ilyen teátrális mondatokkal írnád le a sztorit... Egy aggódó szülő súlyos esetben mentőt hív.
Ne haragudjatok , a nagy aggodalmamban biztosan hozok én is rossz döntéseket .
Elhangzott , hogy miért nem hívok hozzá mentőt ?
Azért , mert úgy gondolom , hogy ameddig én tudok gondoskodni a gyermekemről , addig az én kezeim között van a legjobb helyen .
Nyilván , nagyon közel álltam ahhoz a pillanathoz , hogy azonnal segítséget kérjek , ám van egy , lehet hogy jelen esetben "rossz természetem , hogy a végsőkig küzdök és remélek , ezért nem adom fel egy könnyen a harcokat .
Más részt pedig , ha kórházba kerül , nem is látogathatnám jelen pillanatban , mivel látogatási tilalom van érvényben .
Na persze a gyermekem életének megmentése érdekében , mindent , így ezt is be vállalnám a legvégső esetben!
Valaki elutasította a hűtő fürdőt :
Nos én sem kedvelem alkalmazni , de sajnos csak ez az ős régi , bevált módszer segített le vinni a lázát , amit ugye szintén a legvégső esetben kell tennem , még a gyermekorvos szerint is .
Ez volt a legvégső megoldás ma , amit még megtehettem a gyermekemért a kritikus pillanatokban !
Egy szülő , azt gondolom , hogy a legvégsőkig képes elmenni a gyermekéért !
De féltem és félek !
Amúgy pedig , nagyon szépen köszönöm a megnyugtató és biztató válaszokat ,, jól eset így a legkritikusabb pillanatokban , főleg .
Bízok benne , hogy kilábal ebből az átkozott betegségből a kislányom ,, senkinek nem kívánom ezt át élni !!!
A rehidratáló folyadék tényleg ajánlott minden lázas, kiszáradással fenyegető betegségben. Másik (más hatóanyagú!) lázcsillapítóval is próbálkozhatsz. Vigyázz, túl ne adagolj valamit.
Ha muszáj hűtőfürdőhöz folyamodnod, annak nem kell brutálisnak lenni. A helyes módja az, hogy a lázas gyerek testhőjével kb megegyező hőmérsékletű vizet engedsz, ebbe teszed a gyereket. Aztán lassan, apránként engedsz hozzá hideget, vagy csak simán hagyod magától kihűlni a vizet. És nem kell didergetően hidegre hűteni, csak langymelegre. Az is 36 fok alatt lesz, tehát a gyereket hűti. A túl hirtelen, túl erős hűtés visszaüthet, mert a hideg ellen védekezve fokozza a szervezet hőtermelését.
Eddig tudtommal nem halt bele a covidba olyan 10 év alatti gyerek, akinek ne lett volna rendkívül súlyos, önmagában is halállal fenyegető más akut problémája, pl. a fertőző agyhártyagyulladásban covidosan elhunyt baba. Így is összesen 2 vagy 3 ha volt a 10 év alatti covid-elhunytakból.
A gyerekednek minden esélye megvan a felépülésre, de a tartós láz és az esetleges kiszáradás egyébként sem játék, ismerd fel ha már orvos kéne neki, és ne szégyellj vagy félj bevinni a kórházba.
Köszönöm 7s és 8 as a segítő válaszokat és a 9 esnek is a pontos infót a látogatással , illetve a szülői felügyelet lehetőségével kapcsolatban .
Igen figyelem a légzését , a pulzusát nem figyeltem , be vallom .
Ma is voltam a gyermekorvosnál és elmondtam neki , hogy mekkora lázakat mértem a kislánynál és azt mondta , hogy lázcsillapító , meg sok folyadék .
Sajnos a szirupokat és folyadékok formájú gyógyszer készítményeket , nem hajlandó le nyelni , így maradt a kúp .
Valamint kérdeztem az orvost ma , hogy pontosan mi a betegsége a kislánynak ? Ere annyit mondott , hogy fogalma sincs , jelenleg lehet covid - is , de majd érkezik egy mentő , akik le tesztelik a hét valamelyik napján , majd kb: 2 nap múlva meg lesz az eredmény , utána már annyit fogunk tudni , hogy coviddal állunk e szemben , vagy nem , válaszolta .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!