Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 5 napja vagyok covidos, lehet...

5 napja vagyok covidos, lehet szövődménye?

Figyelt kérdés
5 napja derült, itthon nyomom az ágyat, a közérzetem semmit nem változott 5 napja. Nem lett rosszabb, de jobb sem egyáltalán. 37.5 volt a max lázam, nem vészes, viszont nagyon fáj a fejem és a szemem, nagyon köhögök és kicsit nehéz légzésem van. Kellene bármi kezelés vagy kijovok majd belőle anélkül is?
2021. nov. 19. 13:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Beszélj a háziorvosoddal. Majd ő elmondja mikor mire figyelj, láz esetén mivel csillapítsd ha kell, vagy a torkodat mivel segítsd blabla
2021. nov. 19. 13:09
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Be vagy oltva?
2021. nov. 19. 13:25
 3/9 anonim ***** válasza:
10%

37,5 még nem láz, csak hőemelkedés...

Nem kéne ennyitől ágynak esni!

A frisslevegő jót tesz, és a gyógynövények is javíthatnak rajtad, meg a teázás is.

Ha bent gubbasztasz többet árt mint használ, a háziorvosokról meg no-comment!

Azt csinálják amire utasítva vannak a kamarától!

Kb mint a szalagmunkások olyanok csak emberekkel...

Sétálj a levegőn, teázz (kizárólag gyógyteák),

egyél friss zöldségeket, szalonnázz, hagymázz.

Esténként vacsora után egy órával meg egy aspirin feloldva, aztán fogmosás.

Addig is amíg a "kváziorvos" hajlandó fogadni, vagy a telefont felvenni...

2021. nov. 19. 13:26
 4/9 anonim ***** válasza:

Az elején a -pirineket nem javasolták, most nem tudom, mi az álláspont.

Lehet, minden lehet.

2021. nov. 19. 13:32
 5/9 anonim ***** válasza:

sokat kell szellőztetni, ez egy kicsit segít, ill. használhats rengeteg illóolajat.

Karantént tartsad.

Rengetegszer fertőtlenítsd a kezed, ha nem bírja a bőröd, legyen rajtad kesztyű, és azt fertőtlenítsd folyamatosan.

fedeles kukába dobd a használt papírzsepit, amit csak egyszer használj azt nejlonnal béleld ki előbb, hogy majd lezárva dobd ki (egy-két hétig akár maradhat a szobádban is lezárva a tele zacsi)!

sok teát igyál, gyömbér, méz...

És igen, lehet, szövődménye. Még enyhe lefolyású COVID-nál is előfordulhatnak később súlyos szövődmények.

Tehát ezért is kell komolyan venni, és nem félvállról venni, ha valaki megfertőződött, és enyhe tünetekkel esett át rajta.

2021. nov. 19. 13:33
 6/9 anonim ***** válasza:
2021. nov. 19. 13:34
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem vagyok beoltva.

#3! Nyilván nem a hőemelkedéstől estem àgynak. Baromi gyenge voltam 2 napig, fájt kezem-lábam, 3 napja meg a fejem fáj annyira, h sokszor nézni is fáj.

Nagyjából egy influenzás betegséghez tudom hasonlítani, teljesen úgy érzem magam, mint máskor amikor influenzás voltam régebben. Csak akkor ez volt a borzasztó fej és szemfájás.

2021. nov. 19. 13:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Én holnap megyek tesztre, én sem érzem jól magam. Már nekem is eszembe jutott, hogy tulajdonképpen bár értem a karantént, a betegeknek biztosan jót tenne egy séta kinn a levegőn, ha csak enyhe tüneteik vannak:(

Erre sajnos nincs érdemi kezelés, ilyenek a vírusok:( Támogató terápia van, a többi meg a szervezetedre van bízva.

2021. nov. 19. 13:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Persze, lehet szövődménye. Egy orvosnő ismerősöm állítja, hogy az agya rosszabbul működik azóta. Van, akinek az íz- és szagérzékelése egy év múltán sem állt helyre. Sokan szívelégtelenséget kapnak tőle.

Hogy nálad lesz-e valami, majd kiderül.

2021. nov. 19. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!