Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pozitív covid teszt után,...

Pozitív covid teszt után, hogy volt nálatok, kaptatok gyógyszert?

Figyelt kérdés

2021. nov. 19. 08:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
29%

alá kellett irnom egy beleegyező nyilatkozatot a Favipiravirhoz, hogy minden felelősség az enyém ha beledöglök is.

Marékszámra kellett szedni, mondjuk nem is használt semmit.

2021. nov. 19. 08:36
 2/13 A kérdező kommentje:
Na igen, egy évben nem szedek ennyi gyógyszer amit felírtak egy napra. Meg fél éven belül akor ne aksrjak gyereket mert arrs nem tudják milyen befolyással van. Köszönöm, igazán biztató, gondoltam magamban. Pozitív vagyok, nem érzek ízeket, szagokat de jól vagyok. Az első pár napban szenvedtem de az sem volt gáz. Ilyen vagyok ha megfázom is. Szerintem nem fogom beszédni. Nekem 2-t írtak fel. Az egyikből 2x8 a másikból 2x6. Kitudja h reagál a szerveztem ennyi gyógyszerre. Nem vagyok ilyen. De ki tudja akik kórházba kerültek ne e ettől. Körülöttem most 3-an estek át ès ők nem kaptam gyógyszert.
2021. nov. 19. 08:42
 3/13 anonim ***** válasza:
Semmit nem írnak!
2021. nov. 19. 09:56
 4/13 anonim ***** válasza:

Kíváncsiságból, mi a másik gyógyszer?

Amúgy hirtelen romolhat az állapotod illetve enyhe betegség után is lehet poszt-COVID, ezért nem baj, ha beveszed a gyógyszert! A májad majd regenerálódik és nem lesz semmi baj a gyógyszertől! A vírus és az ellene küzdő immunrendszer sokkal nagyobb károkat tud okozni.

2021. nov. 19. 10:05
 5/13 A kérdező kommentje:
A másikra nem emlékszem, csak a Favipiravir-t jegyeztem meg. De beszéltem édesanyámmal, aki mesélte hogy neki van 2 kolléganője akiknek szintén felírták és mindketten rémeket láttam és nagyon szarul voltak tőle. Lebegő foltokat látott az egyikük, a másik nő meg alakokat sétálni a szobába.Hát köszönöm szépen, inkább nem. Jól vagyok, nem vagyok rosszul. Hétfőn kezdődött a rosszul lét, és ma már semmi bajom. Tegnap is jól voltam, csak ízeket és illatokat, szagokat nem érzek.
2021. nov. 19. 10:25
 6/13 A kérdező kommentje:
*mintha beletek volna tépve tőle.
2021. nov. 19. 10:26
 7/13 anonim ***** válasza:

Amúgy érdemes elolvasni a Favipiravir betegtájékoztatóját a 3. a mellékhatások listájában a tüdőgyulladás.

Meg van olyan, hogy "hirtelen futásnak eredés" :)))

2021. nov. 19. 10:30
 8/13 A kérdező kommentje:
Sok rosszat olvastam én is.
2021. nov. 19. 11:04
 9/13 anonim ***** válasza:
Mivel be vagyok oltva, varhato volt, hogy nem lesz sulyos a lefolyasa,igy eszembe se jutott olysmit beszedni. Nekem amugy nem is emlitette a haziorvosom, a szinten oltott paromnak meg hivatalbol felirta, de o sem valtotta ki.
2021. nov. 19. 11:09
 10/13 A kérdező kommentje:

Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Amennyiben az alábbiak közül bármelyik mellékhatás jelentkezik Önnél, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon orvoshoz:

- sokk, súlyos allergiás reakció (csalánkiütés, légzési vagy nyelési nehézség, amelyet a torok, az arc, az ajkak vagy a száj hirtelen fellépő duzzanata okoz).

- rendellenes magatartás - például hirtelen futásnak eredés, illetve fel-alá járkálás - amely elesést okozhat,

- tüdőgyulladás (pneumónia),

- súlyos májgyulladás (fulmináns hepatitisz), májműködési zavar, a bőr és a szemek sárgás elszíneződése (sárgaság),

- súlyos bőrreakciók, beleértve a kiütést, fekélyképződést a szájban, torokban, orrban, illetve nemi szerveken, a bőr vörösödését, hólyagosodását vagy leválását (toxikus epidermális nekrolízis, Stevens-Johnson-szindróma),

- heveny vesekárosodás,

- vérkép-rendellenességek (a fehérvérsejtek és a vérlemezkék számának csökkenése);

- idegrendszeri és pszichiátriai tünetek (például tudatzavar, koncentrálási képtelenség, szokatlan viselkedés, hallucináció, téveszme, görcsroham),

- vérzéses vastagbélgyulladás

Egyéb mellékhatások

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

- vérképeltérések (a fehérvérsejtek, mint például a neutrofil granulociták számának csökkenése),

- a vér húgysavszintjének emelkedése,

- a vér trigliceridszintjének emelkedése,

- hasmenés,

- egyes májenzimek (glutamát-oxálacetát transzamináz (GOT), glutamát-piruvát transzamináz (GPT), gamma-glutamil transzferáz) szintjének emelkedése.

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):

- bőrkiütés,

- cukor (glükóz) megjelenése a vizeletben,

- hányinger, hányás, hasi fájdalom,

- vérkép-eltérések (a fehérvérsejtek, mint például a monociták számának emelkedése, bizonyos vörösvértestek (retikulociták) számának csökkenése),

- a vér káliumszintjének csökkenése,

- ízérzészavar,

- forgó jellegű szédülés (vertigo),

- homályos látás, szemfájdalom,

- szívritmuszavar,

- asztma, száj- és garatüregi fájdalom, az orrnyálkahártya gyulladása (rinitisz), az orr és a torok gyulladása (nazofaringitisz), garatmandula polip,

- hasi diszkomfortérzés, nyombélfekély, véres széklet, gyomorhurut (gasztritisz),

- az alkalikus foszfatáz nevű enzim szintjének emelkedése a vérben, a bilirubinszint emelkedése a vérben,

- ekcéma, viszketés, pigmentáció, véraláfutás,

- izomrendellenességek (a vér kreatinkináz- (CK) szintjének emelkedése),

- véres vizelet.

2021. nov. 19. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!