Tünetmentes, látható aranyér. Teljesen vissza tud húzódni, hogy ne legyen látható?
Figyelt kérdés
Tünetmentes, látható aranyerem van, körülbelül 12 éves korom óta.
Nem szokott vele probléma lenni, nem vérzik, viszket, ég. De nagyon zavar az ottléte. Nyomás hatására nem vérzik. Normál bőr színe van.
Ha Reparon-nal kenegetem (vagy ha tudtok jobb vénynélkülit), akkor felszívódhat teljesen? Vagy úgy, hogy csak minimálisan legyen látható?
Ha felszívódik, mennyi idő?
Vagy ezen már csak műtét segíthet?
2021. nov. 11. 17:26
1/4 anonim válasza:
Nem tűnik el, hiszen az aranyér a megvastagodott érszakasz, az már nem fog visszamenni normál átmérőjűre. A krémek arra jók hogy amikor be van gyulladva, megnyugtassa. Akkor sem húzódik vissza maga az ér normálisra, csak annyira hogy elmúlik a gyulladás, de ez nem gyógymód, csak tüneti kezelés. Eltüntetni műtéttel lehet.
2/4 A kérdező kommentje:
Most jelenleg egy 1,5 cm "bőrkinövésnek" néz ki. Ezt kisebbre már nem tudnák összehúzni a krémek?
2021. nov. 11. 18:07
3/4 anonim válasza:
Terhesség előtt volt kívül nekem is 1, aztán terhesség alatt lett még 2 kis gombóc. Ha pl. megy a hasam, vagy nagyon kemény a székletem, akkor méginkább látható... Szerintem csak sebészi úton lehet eltávolítani, krémmel, kúppal nem.
4/4 anonim válasza:
Két aranyér műtéten vagyok túl, nagyon para a gyógyulás, de megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!