Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ételmérgezést vagy Covidot...

Ételmérgezést vagy Covidot kaptam?

Figyelt kérdés
Pár napja este egyik pillanatról a másikra borzasztóan rosszul lettem. Elkezdett fájni a hasam, rá két percre jött a hidegrázás és percek alatt fel is ment utána a lázam. Aznap éjszaka többször fájt a hasamd, de nem lett hasmenésem, csak reggel. De azóta folyton van, de úgy hogy bármit iszok vagy eszek, az úgy nagyjából 5 perc alatt át is halad rajtam és vízszerű formában távozik is. A lázam egész nap 40 fok körül volt, most sikerült levinni 37 körülire, de szép lassan visszakúszott 38-rá. Azért merült fel bennem a kérdés, hogy melyik lehet, mert az egyik közeli rokonomat pont most diagnosztizálták Coviddal és pár nappal korábban találkoztam vele. De elvileg nem kéne, hogy ilyen súlyos tüneteim legyenek. Nagyon fiatal vagyok még, semmilyen alapbetegségem nincs és kétszer is be vagyok oltva. Ráadásul egyszer már voltam Covidos, akkor kb tünetmentesen átvészeltem. Ráadásul a tipikus tünetek nagy részét nem is mutatom. Nincs köhögés, se orrfolyás, érzek ízeket és szagokat, szóval csak azok a tünetek vannak, amik pont az ételmérgezésnek is lehetnek És a rosszullét előtt este olyan kaját ettem, aminél a mártásnak fura íze volt, de gondoltam biztos csak én vagyok finnyás. Meg előtte két óráig nem volt hűtőben a kaja. Szerintetek most mi bajom lehet? Mert az orvosok nem segítenek semmit, azt mondják hogy ne foglalkozzak a hasmenéssel, igyak csak. De az nem állapot hogy 2 napja szinte semmit sem tudok enni és napi 40-szer megyek WC-re. Meg az is eszembe jutott, hogy lehet olyan, hogy tünetmentes Covidos vagyok, csak sikeresen összeszedtem mellé egy ilyet?

2021. nov. 8. 17:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy szalmonella. Egy széklet vizsgálat nem ártan.
2021. nov. 8. 17:48
 2/5 anonim ***** válasza:
* nem ártana
2021. nov. 8. 17:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Ételmérgezés nem jár lázzal, de covidon kívül még kb.500másik vírus lehet.
2021. nov. 8. 17:50
 4/5 A kérdező kommentje:

Olyan székletvizsgálatot a háziorvostól kell kérni?

Meg #3-as én a neten úgy olvastam, hogy az ételmérgezés járhat lázzal is akár, ha olyan fajta.

2021. nov. 8. 18:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Egy szalmonella mérgezés magas lázzal járhat, erős fejfájás is jelentkezhet. A házio. tud székletdobozt adni, a továbbiakat is elmondja majd ( ha esetleg pesti vagy, valamelyik plázában találsz labort, ahová be lehet adni a mintát, vagy elküldöd postán, de akkor jóval később lesz eredmény).
2021. nov. 9. 05:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!