Fiatalon magas vérnyomás - lesz valami hatranyom az eletben?
22 éves vagyok. Nem vagyok elhízva, egészseges vagyok, a családban sem volt ilyen beteg.
Mégis fél éve fejfájásos panaszaimmal a kardiológiára küldtek, ahol kiderült hogy ingadozik a vérnyomásom. Ez azt jelenti, hogy a 24 órás Holter vizsgálat alapján az aznapi átlag 124/62 volt viszont a legmagasabb 152/82. Valamint a mérések 19%-ában magasabb volt a normálnál.
Azóta gyógyszert szedek rá.
Viszont mivel fiatal vagyok, szeretnék még ugyanúgy eljárni a barátokkal inni, bulizni alkalomadtán.
Cigit szinte teljesen elhagytam.
A gyógyszer szedése mellett, lehet ugyanolyan normális életem mint a velem egykorúaknak? Vagy esetleg van-e valaha esély rá, hogy nem kell életem végéig szednem?
9-es te nem tudom hol élsz de nem mindenkinek csak ennyi esz jutott mint neked.
Dolgozok, nem iszok hetkoznap, es nem minden hetvegen, hanem alkalomadtan gondoltam. Nem kell altalanositani egybol
Az én családomban halmozottan előfordult fiatalkortól magas vérnyomás, én 14 éves korom óta szedek rá gyógyszert. Az időjárás változását néha megérzem, illetve minden reggel beveszem a gyógyszert, de ezen kívül teljes értékű életet élek. Sportolok (versenyengedélyt is megadta a sportorvos, hiszen kezelve van a vérnyomásom) és a bulizás is belefér, bár nem nagyon szoktam inni alkoholt - de ez a vérnyomástol és a gyógyszertől független.
Arra szerintem nincs esély, hogy valamikor abbahagyhatod a gyógyszer szedését, de idővel hozzá fogsz szokni, és ha rendesen be lesz állítva a vérnyomásod, nem is fog zavarni.
26/N
Fel eve szedem de meg most is eleg valtozatos
Egyik pillanatban 136/64 et merek ra ket percre 113/64-et eleg erdekes
Meg sokat szedelgek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!