Miért nem áll be végre a vérnyomàsom?
33 éves nő vagyok. Sajnos több mint 10 évig kezeletlen magasvérnyomással éltem. Nem volt tünete, nem fájt semmim így nem hanyagul nem fogalalkoztam vele. Egy általános orvosi vizsgálaton 270/160 volt. Na akkor már megijedtem. El lett kezdve kezelni. Volt 24 órás vm mérés, voltam kardiológusnál. Csináltak terhelésest stb.
Írtak fel reggelre két gyógyszert
Bilol 2.5 és Doxazosin rtd 4mg
Majd este szintén egy szem Doxazosin.
Egy hónapja tart a belállítás.
De a vérnyomásom alig akar lenenni. 140-150. De esténként van hogy 160. Nagyon sokat kell stresszelnem a csalàdom miatt. Stresszelek a vérnyomásom miatt hogy màr egy hónapja tart a kezelés és nem 120-130. Nyilvàn több 10 évnyi 180 feletti értéket nem egyszerű azonnal levinni. Csak idegesít. Ezek mellett delutánonként mintha valaki szoritaná a torkom. Veszek be egy frontint elmulik. Esténként mikor 160-at mérek (pl 7-ből 3nap) akkor pánikrohamot kapok mert megijedek miert ilyen magas és miert nem akar már beállni???
Talán erősebb gyógyszer kellene? Nem értem. Már nagyon ki vagyok az egésztől.
Jovőhét szerdára kaptam időpontot az orvoshoz.
Köszi ha válaszoltok.
Mielőtt osztanád az észt!! :)
Attól hogy van egy magasvényomásom lassan 10 éve amit kezelnek, nem lehet más problémám? Igen kb egy hónapja volt egy húgyútifertőzésem amire kaptam antibiotikumot. Az segített de a bal vesémet azóta érzem. Ezért mentem vissza a dokihoz aki elküldött ct-re mert vért találtak a vizeletemben. És mivel amugy is stresszes vagyok még ez is rá tesz egy lapáttal hogy idegeskedek és akkor ott van a vérnyomásom is. De te nyilván tudsz rólam mindent:) Privátban pedig jó lenne ha nem írkálnál olyanokat hogy hiányzok. Nem is ismersz. Attól hogy leirtam hogy köszi hogy irtál meg érdeklődtem felőled hogy neked mi a problémád, nem ismerjük egymást! Szóval ha lehet a hiányzok című történetet ne. Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!