Megnagyobbodott Nyirok csomóim vannak gyermekkorom óta mit tegyek?

Szerintem nincs ok aggodalomra ezek miatt.
Ajánlott szűrővizsgálatokat ejts meg a megadott "ajánlott" évek szerint.

Pontosan hol vannak ezek a megnagyobbodott csomók, és nagyjából mekkorák lehetnek? Van olyan tüneted, hogy nappal (néha este is) alszol, és amikor felkelsz, akkor folyik rólad a víz? Fáradság (rendeszeresen) napközben? Viszketés?
Lehet ám, hogy csak zsírdaganat, aminek semmi jelentősége, de ki lehet műtetni, ha zavar.
Én átestettem a Hodgkin kóron, és Én is csak 10 év után mentem el dokihoz, az első felfedezés után, amikor már zavartak. (fontos, hogy a 3. stádium előtt el legyen kapva, különben erőteljes a "rábszás" esélye.)
A kiderítés menete:
Általános sebészeten kell kezdeni, oda beutaló nélkül lehet menni. Onnan küldenek vékony tűs biopsziára, ahol a megnagyobbodást megszúrják (semmit nem érzel belőle), ha valami furát találnak benne, akkor meg jön a vastagtűs biopszia. Az már kellemetlenebb, de érzéstelenítenek előtte.
Ott dől el, hogy mi ez, általában 1 héttel később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!