Tüszős mandulagyulladás?
A gennykeltők baktériumok, igen. Ha 2 havonta fordul elő, akkor gégészeten már javasolni szokták az eltávolítást. Ezek szerint sosem gyógyul teljesen meg a mandulád, csak vannak nyugalmi szakaszok, és olyan, amikor belobban, begyullad.
Maga a mandula egy nyirokcsomó, ami szűri a bacikat a torok, és a fej (az agy) terjedése felé. Emiatt fontos, mert egy szűrő. Szóval általában én nem a műtét pátján állok, de ha ilyen sokszor begyullad, ráadásul gennyesen, akkor ahogy írtam, veszélyes, amilyen szövődményt okozhat.
Régebben a tons.foll. lezajlása után 2 héttel szokásban volt nézetni egy labort, teljes vérképpel. Szerintem ez ma már nem jellemző.
Egyébként, ha megfertőződsz, mindig antibiotikumot kapsz? Milyeneket? Lehet, hogy már széles sprektumú antibiotikum kellene, nem pedig a szokásos.
Az is lehet, hogy magát a betegség kialakulását kellene megelőzni. Amikor érzed, hogy kapar a torkod, akkor tenni ellene, nem mikor már a nyelésnél fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!