Miért nem kapok érzèstelenìtőt? Ez így fog zajlani véglegesen? Direkt csináljak?
Figyelt kérdés
Végbél tályogom van, ki alakulása ismeretlen,(orvos el mondása szerint "egy ütés miatt") sebészeti úton fel tárták (majdnem bele halltam a fájdalomba) azóta voltam controlon, nem kaptam itt sem érzéstelenìtőt..(szét szadizott a rasszista orvos)... 1 nap ki hagyással kell mennem, tampont cseréltek, ki mosták stb.. természetesen érzèstelenìtő nélkül... (ne akarjátok át élni azt a fájdalmat amit 5/8 percig el végeznek) brutális kínzás..a nyílt seb nem olyan gyulladt (az érzéstelenìtő 70%-át el vennè a fájdalomnak) ... szerintetek türjem ezt az embertelen kínzást vagy inkább menjek másik kórházba, mert ahova járok Magyarországon csak úgy ismerik hogy a "mészár szék" jogos az elnevezès, életembe 2szer műtöttek ott (sosem kaptam érzéstelenìtőt...2021. okt. 4. 15:54
1/5 anonim válasza:
Jelezted nekik hogy szeretnél értéstelenítőt? Vagy megkérdezted hogy miért nem adnak?
2/5 anonim válasza:
Nem értem miért nem szólsz? Én már az első fájdalomnál jeleztem volna hogy adjanak.
3/5 anonim válasza:
Oltatlan vagy? Olyan sajnálatos sztorit lehett olvasni, hogy egy hölgy katéterét azért cserélte, vartta oda érzéstelenítés nélkül egy mengele mert oltatlan.
4/5 A kérdező kommentje:
Hogy mindenkinek válaszoljak, először nem kértem érzéstelenìtőt hanem még előtte kérdeztem egy embert aki a részlegen dolgozó sebészek egyike, hogy ijen esetben hogy történik ez (még váróban voltam), el mondta gyorsan a menetét majd a végén meg kérdeztem hogy, "ugye ez a műtét természetesen érzéstelenìtővel történik" az orvos meglepődve mijen szadistának nézem, azt mondta " természetesen mivel sebészetről van szó alapvető protokoll hogy előtte érzéstelenìtik a sebet, majd be hívtak, heló-heló nevem stb vegye le a gatyát.. feküdjön föl az ágyra, forduljon meg, az orvos be állította a megfelelő pózt.. Meg vizsgálta a problémát először, közben én az asszisztens nőt kérdeztem kapok e érzéstelenìtőt, ő is nagyot nézve mondta hogy igen ez termèszetes, de be adáskor fájhat, no én megis nyugotadam hogy mondom magamba csúcs túl leszünk rajta popsim.. Mondta a fő orvos sebész hogy elég nagy a baj, egy két nap és magától ki fakadt volna hát mondom és most akkor még sem műt meg?! A válasza vissza kérdezés volt : ön hogy bírta ki ezt az embertelen fájdalmat ennyi napon át az esetek többségében már a fájdalom érzése után rögtön orvoshoz fordulnak az emberek, ön pedig napokig úgy járkált mintha csak a bokája fájt volna.. mondom én azt gondoltam valami nagy pattanás ami majd el múlik magától, mert régebben volt már ijen de nem fájt ijen brutálisan.. Nah és akkor mondta hogy két lehetőség van, vagy be fekszek most a sebészeti szakosztályra és kB egy óra múlva meg műtenek, fél altatásban (érzéstelenítőről már itt sem volt szó, csak hogy fél altatás), rögtön meg kérdeztem hogy mi a félaltatás menete s kérdezem érzéstelenítő van e ott, jajj azt mondja nem fog semmit se érezni ne aggódjon, jó mondom rendben (nyilván nem mentem bele vártam a másik lehetőséget, hiszen fél altatás,,, hogy ne sikìtsak mikor vágják a végbelemet, haha de kedves saját magukat megkìmèlik), tehát meg kérdeztem mi a másik lehetőség, mert én minnèl hamarabb túl szeretnék ezen esni hiszen kiskorom óta ez volt a fóbiamám fő orvos úr, hogy majd a fenekemet fogják orvosolni, azt mondja az a másik hogy most itt helyben kapok helyi érzéstelenítőt és fel tárja, el távolítja amit kell és aztán ki takarítja, majd be költözi, és mondom mennyire fog ez fájni, mit javasol fő orvos úr hogy legyen, azt mondja ön tudja, de mondom én szeretnèm ki kérni az ön sebészeti szakvèlemènyèt ön az orvos nem én, azt mondta döntsem én el,(már furcsáltam), gondoltam mivel a félaltatâs és kicsit tovább tartó veszélyesebb műtétre és kínzásra nem fájt a fogam, így azt mondtam jó oké fő orvos úr vágjunk bele, én bízom az ön kezébe és a szakttudásába,(láttam az arcán jól esett neki), én is meg nyugodtam hogy elérzéstelenìti stb,, éreztem is ahogy adott be injekciót de nem láttam miből és mit és nemis lett volna nagyon hazsna ha látom, előtte nem kaptam lidokaint,,, azis enyhíti az injekció okozta tű szúrás fájdalmát, (nyilván nem dugtam a zsebükbe pénzt),, de istenemre ez a protokoll érzéstelenìtèssel kellene,, nah de mind1, és mi előtt el kezdte az asszisztens nő úgy ahogy oldalt feküdtem, fehér spanifer szerű dologgal le kötött kérdeztem ez minek, hiszen nem fogok én mocorogni, igen gondoltam (el van érzéstelenìtővel zsibbasztva stb nem lesz itt baj, gondoltam én így magamba), azt mondta az asszisztens, kedves, nyálas hangon, hogy ezt így szokták, ahh értem, én természetesen együtt működök, hiszen csak segíteni akarnak és én hálás is vagyok érte, TB kártya szuperül működik, én alá rendelem magam a szaktudásnak, oltásom nincs, de nemis volt akkor kötelező, még csak pcr tesztet sem kértek... Nah és mikor el kezdte hát megèrtettem miért kellett az a spanifer szerű kötél,,, és hogy az asszisztens nő le fogott, gyakorlatilag még pluszba hogy ne ficánkoljak, mintha csak egy kis kutyát kellett volna vágdosni vagy valami, hát vègülis pár perc (kB 10/15p),szenvedès után, akkor is megköszöntem a segítséget és hálásan távoztam onnan, viszont az asszisztens nő gyorsan el hintette hogy ő régóta asszisztens nő de még nem látott senkit aki így bírta volna a fájdalmat, én pedig azt feleltem vannak hejzetek mikor nem lehet mit csinálni, (annak is örültem hogy egyáltalán túl leszek rajta) ,nem tudott mit mondani, csak azt hogy még ez után jön a java, mondom mijen java, hát a kötözés csere, miért mondom mi azzal a baj, vagy miért kéne félnem, azt mondta azért mert ide kell majd vissza járni, és fel nyúlnak a sebbe ki tisztìtják meg ijenek, és mivel pár perc az egész így nem adnak érzéstelenìtèst.. nah akkor meg állt bennem az ütő hogy (5 cm mély 2, 8cm széles nyílt seb, ráadásul műtött) majd neki állnak bojgatni, jó megèrtettem hogy muszáj de az hogy úgy telibe, azzal a felfogással hogy ezis egy a sok közül, minnèl hamarabb legyünk túl rajta, ne pazaroljuk rá az érzéstelenìtőt meg minden ijen munkaheji affèrok stb hát mondom értem, meg köszöntem még egyszer aztán el köszöntünk, és szokásukhoz híven küldtem a következőt, mindenki engem nézett a fojosón, nyilván be fogtam a pofám ahogy tudtam, de azért ha egy ijen sebészeti beavatkozáson gyakorlatilag vágják a húsodat azért meg nèznèm más mennyire csendben tűrnè, nyilván azért próbáltam vissza fogni magam, de csak gondolj bele... Na és a költözés valóban úgy volt ahogy az asszisztens nő mondta, szét gyilkoltak, főleg volt hogy tanuló/gyakornok keze alá adtak fiatal kis semmisèg, Tudom hogy ezért lehetne jelenteni de nem érdemes mert megyei kórház, ott születtem ha bajom volt mindig oda mentem, stb az van legközelebb mint kórház, szóval nem kéne az ellensègeskedès velük mert aki megszivhatja az így is csak én lehetek! De azóta hálânak túl vagyok rajta azóta nincs vele gond néha be nyíllal de ha ülök nincs discomgort érzetem se még semmi, nyilván néha még fáj meg ijenek de már nem vészes, hálânak. Nyilván lehetett volna pofáznom hogy már pedig igenis adjanak érzéstelenìtőt mert ez jár meg így megy úgy de csak az lett volna a vége, hogy nagyobb bajom lett volna ebből az egészből, de azért el tudtam volna viselni az érzéstelenìtőt és ez sürgős eset volt.
2021. dec. 12. 12:31
5/5 A kérdező kommentje:
Van hejes írási hiba bőven, el nézèst,remélem érthető azért.
2021. dec. 12. 12:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!