Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Egyes emberek miért félnek...

Egyes emberek miért félnek annyira a covidtól? Miért van az, hogy van, aki beteg sem, míg más nagyon beteg lesz?

Figyelt kérdés
Olyan furcsa, hogy sokan nagyon félnek, míg mások teljesen lazán veszik és sokan meg sem betegszenek, így el sem hiszik, hogy ez olyan veszélyes lehet, amilyennek mondják. Régen a pestis vagy a feketehimlő az olyan volt, hogy mindenki félt, tényleg nem volt olyan, hogy van aki lábon nevetve hordja a vírust. A politikai nyomás tényleg olyan nagy a covid mögött?
2021. szept. 29. 14:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul tudod, pont a pestisnél is rengetegen nem lettek betegek egyáltalán, hiába voltak fertőzöttek között.

Nyilván az durvább volt, nem is tartott még itt az orvostudomány.

Szerintem nehéz erre válaszolni. Egy huszonéves, aki sosem beteg, valószínű nem fog úgy tartani tőle, mint egy 80 éves, akinek sokkal gyengébb az immunrendszere, lassabban gyógyítja magát a szervezete, kockázatosabb egy kórházi fekvés is stb.

Attól is függ szerintem, hogy ki milyen mediumokbol tájékozodik, a környezetében volt - e beteg stb.

2021. szept. 29. 14:23
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem, akkor azt lehet rosszul tudtam. Csak azért mert annyira két részre szakadt a társadalom. Egyik nagyon fél, maszkokban, gumikesztyűben vásárol, a másik étteremben csoportosulva, egymást leköhögve eszik. Tegnap a mekiben teltház volt, idősebbek is akadtak. A tescoban 4 embert láttam maszkban, ebből 2 gumikesztyűben vásárolt és fertőtlenítővel fújta le a kocsit. A harmadik épp a gyerekének törte csupaszkézzel a kiflit és etette. Emiatt kérdeztem...
2021. szept. 29. 14:25
 3/4 A kérdező kommentje:
Egyébként köszi a választ. Én azt látom amúgy, hogy nem is a 80 évesek félnek, sok idős embert látok úgy, mint eddig.. maszk nélkül, buszon egy néni tegnap ette a tepertős pogácsát, csipegette a zacskóból. Míg máshol tényleg gumikesztyűben és maszkban sőt arcpajzsban is láttam néhányat.
2021. szept. 29. 14:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem attól függ, kit hogyan érintett ez a covid. Akinek halt meg vagy volt nagyon beteg valakije , az nyilván jobban tart tőle, mint aki nem találkozott vele, és kórházat is csak a villamos megallobol látott eddig.
2021. okt. 6. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!