Szakítás utáni rosszulétek? Segítségre van szükségem?
Sziasztok!
Körülbelül 4 napja szakítottam meg egy majdnem 2 éves kapcsolatot. A hétvégén minden rendben volt, nevettem, felszabadultnak éreztem magam. A kedves exem szinte semmit nem foglalkozott velem. Elhanyagolt. Egyszer már szakítottunk, de adtam neki még egy esélyt, semmit sem változott és meghoztam ezt az iszonyatosan nehéz döntést. De ma amikor beléptem a suliba elkapott egy rosszullét. Elkezdett verni a víz aztán fáztam, majd hányingerem lett és szédültem. Ezek után nem sokkal a végtagjaim is remegni kezdtek. Azóta folyamatosan az jár a fejembe, hogy minden az én hibám volt. Pánikszerűen jönnek rám ezek az érzések és félek közösségbe menni, mert félek, hogy megint előjön.
Nektek volt esetleg hasonló? Esetleg tudtok tanácsot adni, hogy hogyan tudom kontrollálni ezeket a rosszulléteket?
Válaszokat előre is köszönöm.
Igen, panikroham. Nekem is szakitas utan jott az elso, de en benne is ragadt ebben az allapotban, mert en amugy is hajlamos vagyok mindenfele testo tunetre ragorcsolni.
Ugy tudod kontrollallni, hogy eltereled a figyelmedet. Nagyon komplex az agy, de nem tud a felelemre koncentralni, haasra is figyelsz. Kezdd el mondani magadban a szorzotablat, vagy ha van lehetoseg, tedd hideg viz ala a kezedet.
A panik egy ongerjeszto folyamat. Remelhetoleg ha majd tul leszel az exeden ezek a tunetek is elmulnak.
Nekem ha jon a rosszullet, akkor megprobalok tudomast sem venni rola, igy nem eri el azt a pontot, hogy rohamma alakuljon. Nem ijedek meg tole, igy nincs baj.
Most a padlón vagy és idő kell hogy begyógyuljon a seb. Sírj ki magadból minden bánatot, ettől megkönnyebülsz.
Beszélj a családoddal, barátaiddal, azokkal akikben megbízol, sokszor már az is segít ha szimplán kibeszéled a gondolataidat.
Ha mégsem javulna az érzelmi állapotod 1-2 héten belül, akkor tanácsos szakemberhez fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!