CT előtti labornál csak a vért nézik vagy vizeletet is kell vinni?
Figyelt kérdés
Agykoponya natív CT-re küldött az orvosom, és előtte laborba kell mennem. Ezeket nézik:
-Karbamid
-Kreatinin
-Összfehérje
-Na, K
Ehhez kell vinnem vizeletet is vagy ez vérvétel lesz csak?
A laborba nem mondtak semmit.
Köszi
2021. szept. 21. 10:05
2/7 anonim válasza:
Első vagyok,viszont natív CT az nem kontrasztanyagos így a kérdés kicsit zavaros?
3/7 A kérdező kommentje:
pedig ez van a beutalón. Agykoponya natív CT, és adtak egy beutalót laborba, mert anélkül nem lehet CT-re menni állítólag.Igen egy kicsit nekem is fura, ha nem lesz kontrasztanyagos felvétel akkor minek a labor?
2021. szept. 21. 10:47
4/7 anonim válasza:
Megint első vagyok,menj el ha így írták vérvételre,bár én egy telefont elengednék a doki felé,hogy nem írta el és kontrasztosat akar.Azért az csak pontosabb.
5/7 anonim válasza:
Azért kell a vizsgálat előtt, akkor is, ha natívat terveznek, mert ha azon látnak valamit, akkor lehet, hogy mégis adnak kontrasztanyagot. Elővigyázatosság, mindenre felkészülés esete :)
6/7 anonim válasza:
5-ös natív előtt nekem sosem volt vérvételem.
7/7 anonim válasza:
5-ös vagyok. Nem azt mondtam, hogy minden natív előtt kell. Hanem hogy hogyha kérnek hozzá, akkor minden valószínűség szerint ez benne a logika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!