Neutrophyl granulocyt Eosinophylgranulocyt Basophyl granulocyta Mit jelent a labor eredményen?
1.5 éves a kisfiam, 3 db csillag van neki, a fent emlitetteken, ez mit jelenthet? Szerdán lesz csak a gyermekorvos.
Eredmények: Neutrophyl granulocyt 18.9%
Eosinophylgranulocyt 6.0%
Basophyl granulocyta 0.4%
Eosinophyl: 5%-ig normál. Én nem aggódnék emiatt az 1% miatt.
-Emelkedett eosinofilszámmal leggyakrabban allergiás reakcióban (túlérzékenységi reakció) pl. asztma találkozhatunk. De allergiás választ kiváltó gyógyszerek is eozinofiliát okoznak pl. penicillinallergia esetén.
-Szintén nagyon gyakori az eozinofilia a gomba- és parazitafertőzésekben pl. bélférgesség.
-Egyes fertőző betegségekben - kanyaró, skarlát, vérhas – is előfordul az eozinofilia.
-Autoimmun betegségekben
-Bizonyos bőrgyógyászati betegségekben pl. atópiás dermatitisz is jellemző az emelkedett eozinofilszám.
Basophyl: én úgy tudom ez 1.5%-ig normál,de kérdezz rá az orvosnál majd. Mit ír a labor papír mennyi a normál értéke?
Neutrophyl:
-Egyes veleszületett immunrendszert érintő betegségek esetén is előfordul neutropéniás állapot.
-A neutrofilek fokozott pusztulása, szintén alacsony neutrofil számot eredményez. Egyes autoimmunbetegségek is okozhatják a neutrofil szám csökkenését, de bakteriális vagy vírusos fertőzésekben is előfordulhat neutropénia, a sejtek fokozott felhasználásnak köszönhetően.
Normál értékek: N.G: 30-47
E.G.:4-el kegesebb
B.G: 0.2-nel kevesebb .
3 hete szedett antibiotikumot, torok es fulgyulladara . Esetleg az befolyasolhatja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!