Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Benőtt köröm gyulladt és...

Benőtt köröm gyulladt és nagyon fáj, irány az orvos?

Figyelt kérdés
Napok óta borzasztóan fáj az egyik nagylábujjam. Évek óta rosszul nő rajta a köröm, de ilyen rossz még sosem volt. Gyulladt, piros, folyamatosan fáj. Járni is nehezen tudok így. Eddig az segített ha azt a kis tüskét ami nő a szélén levágtam valahogy, de most hozzá sem tudnék nyúlni, annyira fáj Tudom hogy nem is lenne szabad hozzápiszkálni az ilyenhez.. Lézeres műtétet végeznek ilyen gyulladt köröm esetében egyébként?
2021. szept. 1. 21:05
1 2
 1/11 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Az orvos kivágja nagy valószínűséggel.
2021. szept. 1. 21:09
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

A bőrgyógyász orvos aki ezzel foglalkozik, az pont nem vágja ki, max a sebészorvos a műtőasztalon, de az az egész lábujjadból lefarag. Csak hát oda hónapok mire bejutsz.

Kérdező gyógypedikűröst javaslom hogy keress fel, az helyben pikk pakk megoldja neked lézer meg kutyafüle nélkül.

2021. szept. 1. 21:13
 3/11 anonim ***** válasza:
60%
Háziorvos kivágja, nekem is csinálta párszor.
2021. szept. 1. 21:18
 4/11 anonim ***** válasza:

Hasonló problémám volt, néhány hónapig, még most is problémám van vele. Mindent végig próbáltam, pálinka, ecetes víz, mentolos csepp, kenőcsök. Egy-egy hétig aludni se tudtam olyan szörnyű fájdalmaim voltak. Most alább hagyott, de bevérzett mert cipőt vettem fel és a megvastagodott körmöt nyomta. Voltam más problémával csontkovácsnál és azt mondta, körömgomba. Teafa olajjal ecseteljem, használom de nem javul. Viszont a patikus azt mondta, gyógypedikűröshöz menjek. Még nem voltam, de én is féltem sebészhez menni.

Ugye el tudnád képzelni fájdalom nélkül az életét? Nemsokára megszűnik az összes betegség! Nagyon várom ezt a időt!

2021. szept. 1. 21:25
 5/11 anonim ***** válasza:

A bárminemű csodakence azér nem segít, mert a benőtt körmöt nem távolítja el, ami magát a gyulladást okozza.

Évekig szenvedtem vele, gyógypedikűrösöm mindig pikkpakk kivágta, lekezelte bekötözte. Aztán egyszer talán külföldre költözött, azóta kifaragom saját magamnak.

2021. szept. 1. 21:31
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Korod, nemed?
2021. szept. 1. 21:43
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem rendelési időben kivágta a doki. Semmi extra.
2021. szept. 1. 22:08
 8/11 A kérdező kommentje:

Nekem alapvetően azzal van problémám, hogy ez a köröm már alapból ki van vágva mert mindig rosszul nő, tehát sosem ér végig a köröm teljes hosszáig ez a rész. A problémát pedig pont ez okozza, hogy a köröm széle ami ott marad egy ilyen vágás után az folyamatosan irritálja a bőrt mellette.

Gyógypedikűrös így ezzel már nem sokat tud tenni, nem?

Sebészet pedig nyilván fájdalmas lenne... :/ de ha nincs más mód akkor be kell vállalni.

Lézeres kezelést azért kérdeztem mert olvastam róla, hogy ez az egyetlen ami tényleg segíthet hosszútávon.

2021. szept. 2. 08:29
 9/11 HELPERGUY4 válasza:

Szia

Nekem pont ma volt minél hamarabb menj dokihoz és lehetőleg semmi kenoccsel ne kend max fertőtlenítés szempontjából betadinnal.

Ne várj sokáig, mert annál rosszabb. Lehetőleg magán sebészt/klinikát válassz mert szebb munkát végeznek.

2021. szept. 13. 20:45
 10/11 HELPERGUY4 válasza:

9es vagyok. Ne féljetek sebészhez menni. Egyedül az érzéstelenítés kellemetlen utánna pedig olyan mintha lebegnek a lábad. Majd miután kimegy az érzéstelenítő az is kellemetlen lesz. Viszont nem fog kínozni az a fájdalom.

Röviden szólva ne féljetek basszus mert később lehet sokkal rosszabb lesz mint 1 "műtét".

2021. szept. 13. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!