Tényleg az agydaganat a legdurvább ráktípus?
Az agydaganat azért is a legrosszabb, mert ha esetleg jóindulatú is a daganat, nincs hely a növekedéshez és ugyanúgy okoz neurológiai tüneteket mint egy rosszindulatú(pl hányinger, hányás, csuklás, vérnyomásproblemak, mozgászavarok és még sok más).
Azért nem egyszerű műteni.
Ha maradunk a rosszindulatú daganatoknál, akkor pl a glioblastoma multiforme a legrosszabb kilátású dananat típus ami az agyat érinti(talán összessegeben is benne van úgymond a top3-ban).
Ugyanakkor egy hasnyálmirigy daganat is fél év alatt eltudja vinni az embert.
Én pár hete találkoztam egy agydaganatos kamaszlánnyal(eü-ben dolgozok), és a szívem szakad meg. Pedig haltak már meg előttem, láttam már csúnyaságokat, de egyik sem volt ahhoz fogható.
Borzasztó mennyire és milyen gyorsan leépül ebben még egy fiatal szervezet is. Csont soványak, mozogni se bírnak, totálisan ki vannak szolgáltatva a kornyezetüknek. És még az se biztos, hogy felfognak bármit is a külső ingerekből. Ezek már inkább előre haladott/végstádiumos daganatosokra jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!