Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Előjegyzés műtetre?

Előjegyzés műtetre?

Figyelt kérdés

Tegnap Hívott a korházbol a főorvos hogy November.8 napon műtene Csípőprotézissel.

Mondram neki hogy nem vagyok beoltva covid ellen és azt mondta a főorvos hogy mit képzelek hogy egy ilyen komoly műtétre keszűlve nem oltatom be magam.

Kúltúráltan megkérdeztem hogy esetleg Negatív Pcr tesztel nem e válthatom ki az oltási igazolványt de nemleges választ kaptam.

Kérdés az hogy minek fizetem a TB-t ha csak oltási igazolvánnyal fogadnak a korházba.

Ezt lehet vagy ez nem ütközik semmilyen törvenybe?

Esetleg akinek életmentő műtétre van szüksége es nincs beoltva azt hagyják meghalni?

2021. aug. 25. 10:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%
Betegjogi képviselőt hívd fel és kérdezd meg tőle
2021. aug. 25. 10:16
 2/12 anonim ***** válasza:
12%
Szlovákiában 95%-ban oltatlanok kerülnek kórházba a delta variáns miatt. Ha túléled, már lesz védettségi igazolásod. De akkor hamar ess át rajta, hogy még legyen időd felépülni a műtétig, és regenerálódni, mert 50% tüdőkapacitás mellett nem kis kockázat lesz az altatásod.
2021. aug. 25. 10:27
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Jelen állás szerint nem tagadhatná meg a műtétet, PCR tesztet el kell fogadnia, ezt valószínűleg el tudnád érni. Más kérdés, hogy én ezek után nem szívesen bíznám magam erre az orvosra.
2021. aug. 25. 10:44
 4/12 anonim ***** válasza:
42%
Ilyen műtéteknél azért nem szeretik a tesztet, mert soha nem tudhatod, mikor vagy tünetmentesen pozitív, és akkor nem végezhető el a műtét. És akkor egyrészt egy időpont kukába kerül, hiszen már nincs idő másik várakozó beteget beiktatni. Másrészt te is várhatsz újabb hónapokat/éveket egy újabb időpontra.
2021. aug. 25. 10:51
 5/12 anonim ***** válasza:
46%

"minek fizetem a TB-t ha csak oltási igazolvánnyal fogadnak a korházba"

Ma már a TB csak részben jelenti azt, mint régen, már az adónemek közé van sorolva, mint kötelező hozzájárulás.

2021. aug. 25. 10:53
 6/12 anonim ***** válasza:
45%

Mellesleg érdekes ,elvileg az eüs dolgozók erőszakkal be vannak oltatva,a kórházakban a műtét steril körülmények között folyik,amikor még tavaly nem volt oltás simán műtötték az embereket.

Ha engem holnap elüt az autó és SoS bevisz a mentő olyankor a rendkívüli helyzetre tekintettel nem fertőz a vírus?

Magyarul megint csak a zsarolás megy...

2021. aug. 26. 06:19
 7/12 anonim ***** válasza:
39%

#6: A sürgősségi műtéteket is megelőzi gyorsteszt.

Engem januárban műtöttek. Az osztályra mikor felvettek, csináltak gyorstesztet. Negatív lett. PCR nem volt, így az anesztes csak úgy vállalta az egy héttel későbbi műtétet, hogy a műtét napján újabb gyorsteszt volt.

A sógoromat áprilisban műtötték vakbéllel. A gyorsteszt negatív lett, levették a PCR-t, megműtötték, az eredményig elkülönítve volt. A PCR pozitív lett. Választhatott, hogy átviszik Covid kórházba, vagy otthon lábadozik. Az utóbbit választotta. Nem laparoszkópos műtét volt, hanem vágták. Ennek ellenére a műtét másnapján hazaküldték.

2021. aug. 26. 06:56
 8/12 anonim ***** válasza:
22%

"A sürgősségi műtéteket is megelőzi gyorsteszt."

Látom nem esett le a mondanivalóm,ha most balesetet szenvedsz ami azonnali életmentő beavatkozást igényel és pozitív a gyorsteszted akkor a leszakadt lábaddal legyütt ellátatlanul kidobnak a konténerbe?

Szerintem nem,de akkor viszont miről beszélünk?

Így ez megint csak egy bürokratikus formaság.

2021. aug. 26. 09:03
 9/12 anonim ***** válasza:
63%
#8: Látom, nem érted. Akkor is leveszik a gyorstesztet. Ha pozitív, megműtenek, de utána nem visznek be a többi beteg mellé a szobába, hanem elkülönítenek.
2021. aug. 26. 11:05
 10/12 anonim ***** válasza:
42%
Magyarul lehet műteni kovidost beteget is és mégsem áll meg a világ...
2021. aug. 26. 12:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!