Kismamák, ti féltek a Covidtól?
Kedves anyukák!
24 hetes terhes vagyok első babámmal.
Utóbbi időben egyre jobban foglalkoztat megint a koronavirus, illetve az oltás. Most, hogy újra több a beteg, elkezdtem aggódni, illetve gondolkodni azon, hogy beoltassam magam. Nagyon bizonytalan vagyok.
Eddig teljesen elzárkóztam, kettő okból:
Egyik, hogy magam korában átestem a víruson, két napig tartó könnyű tünetekkel, gyengeség és pici hőemelkedés volt csak, köhögés szinte alig. De most terhesen is csak ennyi lenne vajon?
Illetve a másik, hogy a közvetlen környezetemben láttam olyat, akinek oltás után bizony lett baja, tehát nem valami anekdotikus forrásból hallottam, olvastam, hanem magam láttam. Eddig ez nagyon visszatartott.
Bevallom, a kavarás se tetszett, hogy először nem oltják a terheseket, aztán csak az elsővel, majd mégis…
Viszont mostmár nem csak magam miatt kell felelősséget vállalni, hanem a kicsi miatt is.
Féltem őt a vírustól is (magamat különösebben nem), de az oltástól is.
A klinikán, ahol szülni fogok, minden esetben PCR tesztet fognak kérni.
Köszönöm ha leírjátok a véleményeteket!
Kedves Kérdező!
Én terhességem előtt 3 hónappal oltattam be magam. Egészségügyben dolgozom, sok súlyos covidossal találkoztam munkám során, így nem is gondolkodtam rajta, amint lehetőség volt, mentünk is magunkat beoltatni. Kollégáim és én a Pfizert kaptuk és az egész családom is, nem lett senkinek semmi baja. A legjobb barátnőm orvos, ő terhes volt amikor beoltatta magát idén tavasszal, azóta megszületett a baba. Mindketten egészségesek hálistennek.
Oltás után komplikációt az okozhat, ha utólag kiderül, hogy a páciens az oltás ideje alatt már tünetmentes vírusfertőzött volt. Ha esetleg ez aggaszt, akkor ez könnyen kivédhető egy oltás előtti PCR teszttel. Gyűjts be minél több információt mindkét oldalról és dönts legjobb belátásod szerint. Jó egészséget Neked és a babának! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!