Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Komoly szívbetegségem lehet?

Komoly szívbetegségem lehet?

Figyelt kérdés

Huszonéves srác vagyok, korábban nem voltak kardiológiai problémáim, az utóbbi hónapokban viszont több érdekes tünetet vettem magamon észre. Eléggé fáradékony lettem, valamint hiába alszom 7-8 órákat, fáradtnak érzem magam, nehezen kikelni reggel az ágyamból. Emiatt egy közepes fizikai munkavégzés során is hamar kifáradok, érzem hogy magasabb a pulzusszámom, valamint azt is hogy szinte lihegek, kapodva veszem a levegőt. Lépcsőzés után dettó.

Laborvizsgálatra szeptember 1-re kaptam beutalót, viszont addig megöl a tétlenség és az, hogy nem tudok semmit az állapotomról. Olvastam, hogy egy sima vashiányos vérszegénységnek is lehetnek ilyen tünetei, de akár egy komolyabb szívbillentyűs panasznak is.

A vérnyomásom egyébként alapjáraton jó szokott lenni, 100-120 között, a pulzusom szokott hol alacsony hol túl magas lenni.

2021. aug. 16. 21:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne gondolj egyből a legrosszabbra!

A vashiánynak is hasonlóak a tünetei! Vagy bizonyos vitaminok hiánya is produkálhat ilyen tüneteket!

2021. aug. 16. 21:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Vashiány, sajnos én már ismerem! Olyan vitamint vegyél, ami B-vitaminokat is tartalmaz a vas mellett! Magnézium, B12 is mehet mellé, nekem csak így jön helyre!

Viszont első körben 1 hónapig, majd csak 2 hetes kúrában szabad szedni, mert túlzásba sem jó esni. Remegéseket és gyengeséget okoz a túl sok B6 és magmézium, mint maga a hiánya! Kaja közben szoktam bevenni és céklát, brokkolit is gyakrabban eszem, hogy legyen természetes forrás is, vegyesen jobban felszívódik!

2021. aug. 16. 21:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Viszont most azon gondolkozom, hogy laborvizsgálat előtt van-e értelme patikában kapható vénymentes vaspótlót szednem, mert ha most elkezdeném szedni, akkor a vérvételen lehet pont elérném azt az értékhatárt, ami már nem számít vashiánynak, viszont a tüneteim ugyanúgy meglennének, így totál másra terelődne a "gyanú". Tanácsok ezzel kapcsolatban?
2021. aug. 16. 22:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne kezdj el most már semmi extra dolgot szedni... csinálj mindent ugyanúgy ahogy eddig csináltad :)

Huszonévesen nagyon minimális a szívbetegség esélye.

Lehet a pajzsmirigyed vacakol.... előre felesleges így látatlanban ezen törnöd magad.

2021. aug. 16. 23:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem "poszt-covid" volt hasonló, nem covidtól kb. 3 éve. Elkaptam egy sima vírusfertőzést és buta módon nem feküdtem ki, hanem tovább dolgoztam (otthonról), és vagy egy hónapig teljesen ki voltam tőle készülve. Ne erőltesd meg magad, ha teheted, hanem pihenj sokat.
2021. aug. 17. 04:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!